Πιέζουν τον Κατρούγκαλο να μειώσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Πιέζουν τον Κατρούγκαλο να μειώσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν και δημοσίως το πρόβλημα - Χτυπούν καμπανάκι ότι η κυβέρνηση κόβει τις γέφυρες με την εκλογική βάση του κόμματος  

Πιέζουν τον Κατρούγκαλο να μειώσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
Με το ασφαλιστικό να προκαλεί τις πρώτες μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, το κλίμα αρχίζει να βαραίνει επικίνδυνα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλο και περισσότεροι βουλευτές του κόμματος έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των προωθούμενων ρυθμίσεων.

Το πιο σημαντικό, αν και όχι το μοναδικό, πρόβλημα που απασχολεί την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα κληθεί με βαριά καρδιά να ψηφίσει το νομοσχέδιο, όταν αυτό σχηματιστεί στην τελική του μορφή, είναι οι υψηλές εισφορές που θα κληθούν να πληρώνουν πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το θέμα έχει γίνει το επίκεντρο της συζήτησης τα τελευταία 24ωρα, καθώς για μεγάλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών το εισόδημα σχεδόν εξανεμίζεται από τις διάφορες κρατήσεις, ενώ υπάρχει τεράστιος φόβος για έξαρση της εισφοροδιαφυγής και των αδήλωτων εισοδημάτων.

Κλείσιμο
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν και δημοσίως το πρόβλημα, στέλνοντας με διάφορους τρόπους ανάλογα μηνύματα στην κυβέρνηση – τόσο στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποδέκτες τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Με το καμπανάκι που χτυπούν επισημαίνουν ουσιαστικά ότι με την επιλογή του ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβαρύνει μεγάλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών κόβει, μεταξύ των άλλων, τις γέφυρες με κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που είναι δυναμικά στρώματα και αποτέλεσαν σε μεγάλο βαθμό την εκλογική βάση του κόμματος.    

Το θέμα κυριάρχησε άλλωστε και στην προ ημερών ενημέρωση που έκανε ο κ. Κατρούγκαλος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με δεκάδες βουλευτές να εστιάζουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, κάτι που ανάγκασε ήδη τον αρμόδιο υπουργό να αναδιπλωθεί, υποσχόμενος ότι θα εξετάσει τη μείωση της επιβάρυνσης.

Ωστόσο οι πιέσεις των βουλευτών είναι συνεχείς, με αποτέλεσμα το υπουργείο Εργασίας και το Μαξίμου να αναζητούν και νέους τρόπους «λείανσης» του προβλήματος, υπό το φόβο εκδήλωσης δημόσιων αντιδράσεων από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και με κίνδυνο να καταστεί αδιέξοδη η κατάσταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης