Εκλογές στη ΝΔ: Επιχείρηση ενότητα από τους υποψηφίους λίγο πριν τις κάλπες

Εκλογές στη ΝΔ: Επιχείρηση ενότητα από τους υποψηφίους λίγο πριν τις κάλπες

Και οι τέσσερις θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις σκιές των τελευταίων εβδομάδων - Μητσοτάκης: Δεν θέλουμε ένα κόμμα-μουσείο - Τζιτζικώστας: Η παράταξη πρέπει να αλλάξει - Άδωνις: H κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πέσει - Μεϊμαράκης: Ζητώ τη στήριξή σας για να χτίσουμε την αυριανή Νέα Δημοκρατία 

Εκλογές στη ΝΔ: Επιχείρηση ενότητα από τους υποψηφίους λίγο πριν τις κάλπες
Με επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, διακριτικά βέλη για τους αντιπάλους τους και το όραμά τους για την επόμενη ημέρα στην παράταξη φτάνουν στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας
.

Κλείσιμο
Σε μια σαφή προσπάθεια να δείξουν ότι οι εσωκομματικές εκλογές δεν θα αναδείξουν μόνο πρόεδρο του κόμματος αλλά και τον αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα για την πρωθυπουργία και οι τέσσερις υποψήφιοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ενώ παράλληλα προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τη σκια που έριξε τα τελευταία 24ωρα η συζήτηση γύρω από τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή
προς κάποιον υποψήφιο ή τις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Στόχος παραμένει να αυξηθεί όσο το δυνατόν η συμμετοχή αν και όπως εξελίχθηκε η εσωτερική αναμέτρηση δεν ενθαρρύνει μεγάλες μάζες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Στέλεχος που παρακολουθεί και έχει γνώση των διαδικασιών λέει χαρακτηριστικά: «ας μην κοροϊδευόμαστε, πρόκειται για μάχη μηχανισμών, αν πλησιάσουμε τις 300.000 θα είναι επιτυχία». 


Μητσοτάκης: Δεν θέλουμε ένα κόμμα-μουσείο
«Καλώ τους Νεοδημοκράτες: πάρτε τη ΝΔ στα χέρια σας». Αυτό το μήνυμα στέλνει ο Κυριάκος Μησοτάκης με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

«Την Κυριακή βάζουμε τα θεμέλια μιας μεγάλης Κεντροδεξιάς του μέλλοντος. Δεν θέλουμε ένα κόμμα-μουσείο» προσθέτει και επαναλαμβάνει ότι σε 111 ημέρες (σ.σ. μέχρι το έκτακτο Εθνικό Συνέδριο στο τέλος Φεβρουαρίου) η ΝΔ θα έχει ανασυγκροτηθεί από την αρχή.

Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι «είμαι υποψήφιος προκειμένου να εκλεγώ πρόεδρος» προσθέτοντας ότι «η δημιουργική ανανεώση και η ανάταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούν να περιμένουν».

Ο κ. Μητσοτάκης διαχωρίζει τη θέση του από αυτούς που «είναι ευτυχείς με μια ΝΔ του 28%» και βάζει τον πήχη στο 40%. «Εγώ θεωρώ ότι η πραγματική δύναμη της ΝΔ είναι το 40% των πολιτών. Για μένα η πρόκληση είναι να καταφέρουμε να εκφράσουμε όλες και όλους τους πολίτες που μας γύρισαν - δίκαια τις περισσότερες φορές - την πλάτη. Τους πολίτες που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα αλλά όχι ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου» σε μια αποστροφή της συνέντευξής του με αιχμές κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται ευθέως υπερ της διεύρυνσης της νΔ προς το Κέντρο ξεκαθαρίζοντας ότι υγιείς δυνάμεις στην κατεύθυνση της λογικής, της κανονικότητας, της υπευθυνότητας και της πρόοδου δεν υπάρχουν στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. «Οι διαφορές μου με τους συνυποψηφίους μου είναι διακριτές. Η δική μου υποψηφιότητα θα διευρύνει τη ΝΔ προς το κέντρο του πολιτικού σκηνικού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι πολίτες ξέρουν ότι την Κυριακή επιλέγουν αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό. Είναι πλέον κοινός τόπος ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Επιμένει, επίσης, ότι «η ενότητα της παράταξης δεν διακυβεύεται» ενώ για το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου λέει με νόημα ότι «τρεις εβδομάδες δεν είναι τίποτα μπροστά στο ζητούμενο που είναι η δημιουργική ανανέωση της ΝΔ».

Δεσμεύεται, τέλος, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη στο καταστατικό για τη διεξαγωγή τουλάχιστον δύο δημόσιων συζητήσεων ανάμεσα στους υποψηφίους σε μια μελλοντική αναμέτρηση για εκλογή νέου προέδρου.


Τζιτζικώστας: Η παράταξη πρέπει να αλλάξει
Το στίγμα του για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του το πρωί του Σαββάτου.

«Θα κάνω άνοιγμα σε όλους όσοι πιστεύουν ότι αυτή η παράταξη πρέπει να αλλάξει γιατί αλλιώς ο Τσίπρας θα μείνει ανενόχλητος και η χώρα θα καταστραφεί» δήλωσε στο MEGA ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνεχίζοντας την κριτική του για την κυβέρνηση τόνισε ότι χαρακτηρίζεται από «βαθιές ιδεοληψίες και ανικανότητα» προσθέτοντας ότι δεν έχει σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε και την τελευταία συνέντευξη Μεϊμαράκη χαρακτηρίζοντας λάθος την προσέγγισή του και υποστηρίζοντας ότι «ακόμα και την τελευταία στιγμή εκβιάζει "αν δεν με εκλέξετε πρώτο από την πρώτη Κυριακή θα αποχωρήσω"».

Σε ερώτηση τέλος για τη θέση του όσον αφορά το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ότι «διαφωνώ με ό,τι επιχειρεί να υποκαταστήσεί το θεσμό της οικογενειας».


Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσω την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο «Μega» έδωσε το στίγμα του, το πως θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία με εκείνον στο τιμόνι. 

«Δεν θα αφήσω την κυβέρνηση σε χλωρό κλαδί, αυτή είναι η Ν.Δ.», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τον πρωθυπουργό σημείωσε: «H Ελλάδα δεν φτιάχνεται με τον Τσίπρα στην εξουσία. Εγώ θέλω να ρίξω την κυβέρνηση του Τσίπρα». 

«Να  πούμε στην τρόικα ότι θα τα κάνουμε όλα και θα μειωθούν οι φόροι 50%.Με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αυτό δεν γίνεται», σημείωσε. 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρουσόπουλου μέσα στην εβδομάδα, ότι ο Κώστας Καραμανλής μιλάει με τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε «Τσίπρας με Καραμανλή, άλλο να μιλάει σε διαρκή χρόνο και άλλο να μιλάει δύο φορές». 

Αναφερόμενος στο θέμα του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ανέφερε: «Να βρούμε τρόπους να θεραπεύσουμε αδυναμίες σε ανθρώπους που συζούν, δεν θέλω αυτό να πάρει τη μορφή γάμου». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι στο σύμφωνο συμβίωσης δεν θα μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας.


Μήνυμα ενότητας από τον Μεϊμαράκη
Μήνυμα ενότητας ενόψει της αυριανής εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης στη ΝΔ στέλνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Με ανάρτηση στο Twitter ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει πως «με την εμπειρία του χθες, με τις ανάγκες του αύριο όλοι μαζί θα χτίσουμε την αυριανή Νέα Δημοκρατία».

Ζητάει τη στήριξη των πολιτών τονίζοντας ότι «με την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβερνητική μας πρόταση που θα συνδιαμορφώσουμε θα κτίσουμε την αυριανή Ελλάδα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης