Κώστα Σημίτη διαβάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Κώστα Σημίτη διαβάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την πολιτική αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού με τίτλο «Δρόμοι Ζωής» έχει συνεχώς πάνω στο γραφείο του ο επικεφαλής του Ποταμιού

Κώστα Σημίτη διαβάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης
Ποιο βιβλίο διαβάζει αυτή την περίοδο ο Σταύρος Θεοδωράκης;  Το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη «Δρόμοι Ζωής» που έχει συνεχώς πάνω στο γραφείο του. Πρόκειται για την πολιτική αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού από την κατοχή ως την μεταπολίτευση. Τι έχει μέχρι στιγμής διδαχθεί; Ποιο λάθος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να επαναλάβει;

Διαβάστε το απόσπασμα από τη χθεσινοβραδινή του διαδικτυακή συνέντευξη τι ακριβώς λέει με αφορμή τις ερωτήσεις των εθελοντών του Ποταμιού για την οργανωτική δομή του Κινήματος:

Κλείσιμο
«Το Ποτάμι πρέπει να επιστρέψει στους δημιουργούς του και οι δημιουργοί του είναι οι εθελοντές σε όλη τη χώρα. Αυτοί θα παίρνουν τις αποφάσεις, αυτοί θα εκλέξουν την Κεντρική Επιτροπή του Ποταμιού, αυτοί θα βγάλουν από το συνέδριο την Επιτροπή Αξιολόγησης, αυτοί θα βγάλουν τους Γραμματείς, αυτοί θα βγάλουν τον Πρόεδρο. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Διάβαζα αυτές τις μέρες, γιατί είμαι υποχρεωμένος να το κάνω και το βιβλίο του Κώστα Σημίτη. Είναι πολύ ενδιαφέρον εκεί που αναφέρεται στα όργανα, που λέει «πως έχει αυτονομηθεί η Κεντρική Επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ και γίνεται ένα όργανο μόνο για ρουσφέτια, που δεν έχει καμία επαφή με τις οργανώσεις, ότι γίνονται τα συνέδρια στο ΠΑΣΟΚ και κανείς δε συζητάει τίποτα πέρα από το σε ποια ομάδα θα μπει για να μπει σε μία λίστα ή για να εκλεγεί σε μια Κεντρική Επιτροπή». Εμείς αυτό θέλουμε να αποφύγουμε, θέλουμε να κάνουμε ένα κόμμα ζωντανό στους εθελοντές και νεκρό για τους μηχανισμούς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης