Κύπρος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ διέψευσε τα δημοσιεύματα για τον τουρκικό στρατό

Κύπρος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ διέψευσε τα δημοσιεύματα για τον τουρκικό στρατό

«Ούτε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα, ούτε κάποιος άλλος Αμερικανός διπλωμάτης που ήταν παρών, προέβησαν σε οποιαδήποτε σχετική δήλωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Κύπρος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ διέψευσε τα δημοσιεύματα για τον τουρκικό στρατό
H πρεσβεία των ΗΠΑ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσκληση Τούρκων αξιωματικών του κατοχικού στρατού σε δεξίωση που δόθηκε σε ξενοδοχείο των κατεχομένων, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως η πολιτική των ΗΠΑ στο Κυπριακό δεν έχει αλλάξει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι στην Κύπρο αναγνωρίζει μόνο ένα κράτος και αυτό είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η αμερικάνικη πρεσβεία διαψεύδει επίσης δημοσίευμα της εφημερίδας «Μιλλιέτ», σύμφωνα με το οποίο διπλωμάτης των ΗΠΑ που βρισκόταν στη δεξίωση δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στη δεξίωση των ΗΠΑ στην Κύπρο, βρίσκεται επίσης και ο τουρκικός στρατός. Αυτό συνιστά μια ένδειξη εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς τον τουρκικό στρατό».

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δηλώσεις που αποδόθηκαν στην Πρέσβειρα Καθλήν Αν Ντόχερτυ, στην ετήσια δεξίωση της Πρεσβείας στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου, είναι αναληθείς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ούτε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα, ούτε κάποιος άλλος Αμερικανός διπλωμάτης που ήταν παρών, προέβησαν σε οποιαδήποτε δήλωση σε σχέση με τον τουρκικό στρατό. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη λανθασμένη απόδοση και τα ανακριβή δημοσιεύματα στον Τύπο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης