Τσίπρας: Θα έπρεπε να «σαρώσουμε» τις συντάξεις ακόμα και χωρίς το Μνημόνιο

Τσίπρας: Θα έπρεπε να «σαρώσουμε» τις συντάξεις ακόμα και χωρίς το Μνημόνιο

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις σαρωτικές αλλαγές λέγοντας ότι ««ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος» - Προσφυγικό, νομοσχέδιο για ΜΜΕ και συνέδριο τα επόμενα ζητήματα για κυβέρνηση και κόμμα

Τσίπρας: Θα έπρεπε να «σαρώσουμε» τις συντάξεις ακόμα και χωρίς το Μνημόνιο
«Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Τετάρτη στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τα επόμενα κρίσιμα ζητήματα που θα απασχολήσουν κυβέρνηση και κόμμα: σφαλιστικό, προσφυγικό, ν/σ για τηλεοπτικές άδειες και Συνέδριο.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και υπογράμμισε την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.

«Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη», είπε.

Το άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν το προσφυγικό. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών του κόμματος την επόμενη περίοδο, καθώς και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται τεράστιο κύμα προσφύγων. 

Δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει τη κρισιμότητα του ν/σχ για τις τηλεοπτικές άδειες , που, όπως επισημαίνεται από την Κουμουνδούρου, προσπαθεί να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Επιπλέον ο πρόεδρος του κόμματος, αναφέρθηκε στο επικείμενο Συνέδριο  και στην αδιαμεσολάβητη σχέση του Κόμματος με την κοινωνία, καθώς και στην αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του Κόμματος και της Νεολαίας . “Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story. Δίνουμε καθημερινές μάχες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο”.



Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε ο παρακάτω καταμερισμός τον τομέων


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Γ

Γολέμης Χάρης: Πρόγραμμα – Θεωρία – Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς»

Ηλιόπουλος Νάσος: Εργατική Πολιτική – Υγεία – Παιδεία

Καραγεώργος Πέτρος: Συντονιστής Οργανωτικού

Κοτσακάς Αντώνης: Τοπική Αυτοδιοίκηση

Λάμπρου Πάνος: Δικαιοσύνη – Δημόσια Διοίκηση – Δικαιώματα

Μπουρνούς Γιάννης: Ευρωπαϊκή Πολιτική – Διεθνείς Σχέσεις-Εξωτερική Πολιτική – Ελληνισμός Διασποράς

Παυλίδης Νίκος: Σώματα Ασφαλείας – Άμυνα – Β. Ελλάδα

Σαρρής Μανώλης: Αλληλεγγύη – Οργανωτικό

Σβίγκου Ράνια: Γραφείο Τύπου -Επικοινωνία– ΜΜΕ – Φεμινιστική Πολιτική

Σκορίνης Νίκος: Ενέργεια – Βιομηχανία – Περιβάλλον – Υποδομές – Δίκτυα μεταφοράς – Ναυτιλία – Τουρισμός – ΕΒΕ – Αγροτική Πολιτική

Υδραίος Μιχάλης: Πολιτισμός – Αθλητισμός
Φραγκάκη Μαρίκα: Οικονομική πολιτική

Επιτροπή Θέσεων

Γολέμης Χάρης

Δραγασάκης Γιάννης

Ηλιόπουλος Νάσος

Μπαλτάς Αριστείδης

Ρήγας Πάνος

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Φραγκάκη Μαρίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης