Να μην προτείνει τον Νικολόπουλο για αντιπρόεδρο της Βουλής σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Να μην προτείνει τον Νικολόπουλο για αντιπρόεδρο της Βουλής σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου δείχνει να επιλέγει να μην τον προτείνει τελικά, καθώς ο κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει ότι το πρώτο κόμμα μπορεί να προτείνει βουλευτή άλλου κόμματος - Φόβοι ότι δεν θα στηριχθεί η επιλογή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να μην προτείνει τον Νικολόπουλο για αντιπρόεδρο της Βουλής σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ
Μάλλον χαλάει το φλερτ ή έστω η προσπάθεια του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου, να εξασφαλίσει τη θέση του β’ αντιπροέδρου της Βουλής, με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου δείχνει να επιλέγει να μην τον προτείνει τελικά, καθώς ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει ότι το πρώτο κόμμα μπορεί να προτείνει βουλευτή άλλου κόμματος για κάποια από τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων που δικαιούται.

Κλείσιμο
Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο κ. Νικολόπουλος έχει υποστηρίξει ότι έλαβε υπόσχεση από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επισκέφθηκε ο ίδιος τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ότι θα προταθεί για τη θέση του β’ αντιπροέδρου, σαν ένα έμμεσο αντάλλαγμα για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν του ανέθεσε χαρτοφυλάκιο στο υπουργικό συμβούλιο.

Σημειωτέον ότι οι ΑΝΕΛ δεν δικαιούνται καμία από τις 7 θέσεις αντιπροέδρων, οι οποίες διανέμονται κατά σειρά μέχρι και το πέμπτο κόμμα: οι 3 πρώτες πάνε ανά μία στο πρώτο κόμμα και οι επόμενες επτά στα επόμενα, δηλαδή στη ΝΔ, στη Χρυσή Αυγή (μένει κενή η θέση αυτή), στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ.

Επειδή η ψηφοφορία είναι μυστική, πιθανόν η Κουμουνδούρου να εκτίμησε ότι η υποψηφιότητα Νικολόπουλου, ακόμη κι αν ξεπερνιούνταν τα τυπικά προβλήματα του Κανονισμού, δεν θα περνούσε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι άγνωστο πλέον, εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόθεση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα αντιδράσει ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος φέρεται ήδη σφόδρα ενοχλημένος που δεν μπήκε στην κυβέρνηση και περίμενε την αντιπροεδρία για να ηρεμήσει. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις ΗΠΑ και να εκτιμηθούν πιθανές επιπτώσεις στη συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αοφύ ήδη στον… «πάγο» είναι ένας ακόμη βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος απομακρύνθηκε κακήν κακώς από την κυβέρνηση, λίγο μετά την ορκωμοσία του.

Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες «κλείνουν» και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κρίσιμες θέσεις στην διάταξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Κατά τα φαινόμενα ο Χρήστος Μαντάς θα είναι και πάλι γραμματέας της ΚΟ, ενώ γίνονται προσπάθειες να παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης θα είναι πάντως ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ενώ θέση διεκδικεί και ο Κώστας Μπάρκας.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης