Για «ελάφρυνση χρέους» έκανε λόγο ο Ομπάμα στον Τσίπρα

Για «ελάφρυνση χρέους» έκανε λόγο ο Ομπάμα στον Τσίπρα

Οικονομία, μεταναστευτικό, Κυπριακό τα τρία θέματα που έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Έλληνα πρωθυπουργό


Για «ελάφρυνση χρέους» έκανε λόγο ο Ομπάμα στον Τσίπρα
Μπορεί η αφορμή για το τηλεφώνημα την Πέμπτη του Μπαράκ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα να ήταν η επανεκλογή του στη θέση του πρωθυπουργού, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να θέσει τρια βασικά ζητήματα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου οι δυο ηγέτες συζήτησαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το μεταναστευτικό και το κυπριακό, τρία θέματα που απασχολούν την αμερικανική κυβέρνηση

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε στον κ. Τσίπρα ότι «οι ΗΠΑ προσβλέπουν να εργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς κάνει βήματα για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη βιωσιμότητας του χρέους εντός της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και μέσω συμφωνίας για ελάφρυνση του χρέους με τους πιστωτές της».

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, «ο Πρόεδρος Ομπάμα επίσης υποσχέθηκε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την ΕΕ στην ανταπόκρισή τους προς την έκτακτη αύξηση των προσφύγων και μεταναστών και επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν του Σύρους και άλλους που έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία πάνω στις προκλήσεις αυτές «συμπεριλαμβανομένων και των προσπαθειών για την επιτυχή επίλυση των συνομιλιών διευθέτησης του Κυπριακού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης