Spiegel: Γιατί ο Μεϊμαράκης είναι ο «αντί-Τσίπρας»

Spiegel: Γιατί ο Μεϊμαράκης είναι ο «αντί-Τσίπρας»

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, στα πλεονεκτήματα του ηγέτη της ΝΔ περιλαμβάνεται η πείρα του και το γεγονός ότι θεωρείται «γενναίος στρατιώτης» του κόμματος

Spiegel: Γιατί ο Μεϊμαράκης είναι ο «αντί-Τσίπρας»
Το προφίλ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, φιλοξενεί δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, στο οποίο ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρίζεται ως ο «αντί-Τσίπρας».

Όπως αναφέρει, ο 62χρονος Μεϊμαράκης ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ, ως μεταβατικός πρόεδρος, τον Ιούλιο και τότε όλα έδειχναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την παντοδυναμία. Όμως μόλις δύο μήνες αργότερα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο κόμματα «παλεύουν» στήθος με στήθος για τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής.

Κλείσιμο
«Ο κ. Μεϊμαράκης εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο όταν ο Αλ. Τσίπρας ήταν ακόμη μαθητής. Ο Αλ. Τσίπρας, με τη νεανική και δυναμική εμφάνιση μοιάζει να υπόσχεται το καινούργιο. Ο Β. Μεϊμαράκης, με μουστάκι και χωρίς πολλά μαλλιά και με συμπεριφορά σαν τον... θείο από το χωριό, που δεν διστάζει να μιλήσει ανοικτά. Πώς κατόρθωσε ο κ. Μεϊμαράκης να «φθάσει» τον Τσίπρα;

Η πρώτη απάντηση δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι η επτάμηνη θητεία του Τσίπρα δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη. Αφού όχι μόνο δεν εκπλήρωσε καμία από τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αλλά δέχθηκε να υπογράψει και ένα σκληρό μνημόνιο, τονίζει το δημοσίευμα του Spiegel.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του κ. Μεϊμαράκη είνα ότι θεωρείται «γενναίος στρατιώτης» της ΝΔ. Η ΝΔ αρχικά φαίνονταν ότι θα ακολουθήσει τη μοίρα του ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό τον κ. Μεϊμαράκη αυτό μοιάζει να αποφεύγεται.

Κατά το Spiegel, επίσης, υπέρ του κ. Μεϊμαράκη είναι και το γεγονός ότι διαθέτει πείρα, ενώ όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung «το κόμμα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί, κάτι το οποίο είναι υπέρ της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης