Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ με το μνημόνιο χρέωσε και τα δισέγγονά μας

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ με το μνημόνιο χρέωσε και τα δισέγγονά μας

Προσκλητήριο στους αναποφάσιστους από τον  γγ του ΚΚΕ κόντρα στα επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ με το μνημόνιο χρέωσε και τα δισέγγονά μας
«Απόψε με τον αέρα της αισιοδοξίας που μας δίνει η μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα η κάλπη της Κυριακής να βγάλει δυνατό το Κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος, γιατί αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει αισιοδοξία ακόμα και σε όσους δε συμφωνούν μαζί μας». 

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στην πλατεία Συντάγματος.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, κάνοντας κάλεσμα προς τους αναποφάσιστους ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα της ανατροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για εσάς που θέλετε μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση κι ανεργία η απάντηση είναι ΚΚΕ».

«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ για μια δεύτερη ευκαιρία θα είναι νέα παραίτηση, κάνεις δεν πρέπει να επιστρέψει πίσω στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τους απογοήτευσε», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει η Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα και πως ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι «φορούν το ίδιο προσωπείο».

«Στις 21 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει συνεννόηση να έχουμε κυβέρνηση είτε είναι κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ και ποτάμι είτε ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ. Κυβέρνηση θα υπάρξει γιατί ο λογαριασμός του τρίτου μνημονίου είναι έτοιμος και δε μπορεί να περιμένει», σημείωσε ακόμη ο γγ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως τα μέτρα που έρχονται θα είναι επώδυνα για τον ελληνικό λαό.

«Πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι πέτυχε φιλομνημονιακό μνημόνιο. Πρόκληση να λέει πως η δίκη του συμφωνία είναι καλύτερη. Πού τα πουλάνε αυτά; Με το μνημόνιο έχουν χρεωθεί ακόμα και τα δισέγγονά μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.  Κουτσούμπας.



«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην καλύτερη περίπτωση πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Τι έκανε αυτούς τους επτά μήνες; Τα ψίχουλα της ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν λίγα μπροστά στα εκατομμύρια που πεινάνε», πρόσθεσε, ενώ σχολίασε με Μπρεχτ σχολίασε τα περί παλιού και νέου, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Στεκόμουν πάνω σ ' ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο. Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «το ζήτημα δεν είναι αν συμμορφώνεται κάνεις με τους κανόνες της ΕΕ με ευρώ η δραχμή, αλλά αν επιλέγεις να αποδεσμευτείς από τις αλυσίδες της».
«Άλλο πράγμα να σε διώξουν γιατί θέλουν μια πιο ισχυρή ένωση κι άλλο ο λαός να φύγει από μόνος του», σχολίασε, παράλληλα, ως προς το «λόμπι της δραχμής της καπιταλιστικής Ελλάδας που είναι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», αφήνοντας αιχμές προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα.

«Τι να πρωτοθυμηθούμε από την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση; Που έδωσε 500 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική Lockheed;», επισήμανε ακολούθως ο κ. Κουτσιούμπας, κάνοντας στη συνέχεια εκτενή αναφορά στα ζητήματα εθνικής ασφαλείας της χώρας και τονίζοντας πως «μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ο κάθε λαός είναι μόνος του».














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης