Μουζάλας: Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά η ΕΕ πρέπει να δείξει αλληλεγγύη

Μουζάλας: Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά η ΕΕ πρέπει να δείξει αλληλεγγύη

Τόνισε πως η χώρα μας προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων

Μουζάλας: Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά η ΕΕ πρέπει να δείξει αλληλεγγύη
Να δείξει την αλληλεγγύη της όσον αφορά στο μεταναστευτικό, κάλεσε την Ευρώπη ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα πως η Ελλάδα αναλαμβάνει της ευθύνες της.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, προσερχόμενος στο κρίσιμο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους μετανάστες δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. 

Κλείσιμο
«H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα πως η χώρα μας προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τις προτάσεις και τα μέτρα που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταναστευτικό και τόνισε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να εργαστούν σκληρά για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, «τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες».

Ερωτηθείς, μάλιστα αν η Ελλάδα καταγράφει τους εισερχόμενους στο έδαφός της πρόσφυγες-μετανάστες, ο κ. Μουζάλας απάντησε θετικά, σημειώνοντας ότι 2.000 άνθρωποι πέρασαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 40 ημέρες.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο της θαλάσσιας επιχείρησής της στη Μεσόγειο. Από την πλευρά της η Γερμανία αποφάσισε χθες να αναστείλει την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία προκειμένου να ελέγξει τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων που εισέρχεται στο έδαφός της. 

Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή από τις βραδινές ώρες της Κυριακής με Γερμανούς αστυνομικούς να σταματούν λεωφορεία και αυτοκίνητα προκειμένου να εντοπίσουν όσους μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν από την Αυστρία στη Γερμανία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης