Μεϊμαράκης: Θέλω εντολή για συνεργασίες και σταθερότητα

Μεϊμαράκης: Θέλω εντολή για συνεργασίες και σταθερότητα

Θα φτιάξω κυβέρνηση με την «εθνική Ελλάδος» - Μόνη προϋπόθεση η πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας - Το τρίτο μνημόνιο μας δεσμεύει αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι - Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να βγούμε από την κρίση

Μεϊμαράκης: Θέλω εντολή για συνεργασίες και σταθερότητα
Την πρώτη θέση στις εκλογές τις Κυριακής περιμένει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ζητεί από τους πολίτες εντολή για να προχωρήσει σε συνεργασίες με βάση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και να πάρει μπροστά η οικονομία. «Οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ψήφος διαμαρτυρίας τον Γενάρη, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν δεν βοήθησε κανέναν. Η ψήφος εκείνη μας κόστισε 90 δισ. ευρώ, βαθιά ύφεση και ελλείμματα, νέα έξαρση της ανεργίας. Κόστισε ένα νέο Μνημόνιο, το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο Έθνος. 

Ο κύριος Μεϊμαράκης επισημαίνοντας το διακύβευμα των εκλογών, επισημαίνει το εξής ερώτημα: «Θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα επιμένοντας σε πειραματισμούς και επικίνδυνες πολιτικές ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συνεργασία»; Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να βγει η χώρα από την κρίση, συμπληρώνει.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ καταστά σαφές πως, μπορεί να δεσμεύονται όλες οι δυνάμεις από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, όμως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», όπως λέει χαρακτηριστικά. «Εμείς έχουμε αποδείξει ότι φέρνουμε επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώχνει», αναφέρει το πιο απτό παράδειγμα και επισημαίνει πως λαμβάνοντας ο ίδιος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις, και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνη προϋπόθεση για όσους κληθούν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». Τέλος ο κύριος Μεϊμαράκης εξηγεί πως η κυβέρνηση που θα επιδιώξει να σχηματίσει αναλαμβάνοντας την εντολή ως πρώτο κόμμα στις εκλογές, «θα έχει τον χαρακτήρα εθνικής Ελλάδος. Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα, αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς. Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε δεν περισσεύει κανείς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης