Με βασικό θέμα το περιουσιακό συναντώνται εκ νέου Αναστασιάδης - Ακιντζί

Με βασικό θέμα το περιουσιακό συναντώνται εκ νέου Αναστασιάδης - Ακιντζί

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τα κριτήρια διευθέτησης των προβλημάτων που θα προκύψουν με την αναγνώριση του δικαιώματος ιδιοκτησίας για όλους του νόμιμους κατοίκους

Με βασικό θέμα το περιουσιακό συναντώνται εκ νέου Αναστασιάδης - Ακιντζί
Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί συναντώνται για πρώτη φορά σήμερα μετά τις θερινές διακοπές, στο πλαίσιο των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. 

Το σημαντικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης είναι το περιουσιακό, με τους δύο ηγέτες να συζητούν τα κριτήρια διευθέτησης των προβλημάτων που θα προκύψουν με την αναγνώριση του δικαιώματος ιδιοκτησίας για όλους του νόμιμους κατοίκους. Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι ελληνοκύπριοι όσο και οι τουρκοκύπριοι που διαθέτουν περιουσίες τις κατεχόμενες και τις ελεύθερες περιοχές αντιστοίχως διατηρούν τα δικαιώματα τους τα οποία θα μπορούν να ασκήσουν σε συνδυασμό με «δικαιώματα» των χρηστών των περιουσιών μετά το 1974. 

Κλείσιμο
Σε χθεσινή δήλωσή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε πει ότι κατά τη σημερινή συνάντηση θα συζητηθεί κατά κύριο λόγο το περιουσιακό και τα σχετικά κριτήρια. Αναμένεται οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί να ανακοινώσουν τη σύσταση επιτροπής η οποία θα εξετάζει όλες τις περιπτώσεις. Οι ιδιοκτήτες περιουσιών είτε θα μπορούν να επιστρέψουν στις περιουσίες τους είτε να τις ανταλλάξουν ή να αποζημιωθούν.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης