Μεταναστευτικό και φαρμακευτική κάλυψη οι προτεραιότητες του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας

Μεταναστευτικό και φαρμακευτική κάλυψη οι προτεραιότητες του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας

Ο Θάνος Δημόπουλος θα τονίσει στα στελέχη του ΕΟΦ και ΙΦΕΤ την ανάγκη για επάρκεια φαρμάκων στην αγορά, ώστε να μη μείνουν ακάλυπτοι οι ασθενείς

Μεταναστευτικό και φαρμακευτική κάλυψη οι προτεραιότητες του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας
Στα βαθιά νερά του χώρου της υγείας βρίσκεται ο υπηρεσιακός υπουργός, κ. Θάνος Δημόπουλος, επιχειρώντας να ξεπεράσει τους σκοπέλους στη λειτουργία του ΕΣΥ, στη φαρμακευτική κάλυψη των ασθενών και στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά και να αντιμετωπίσει παράλληλα τη μεγάλη δίνη του μεταναστευτικού.

Το μεταναστευτικό θέμα, μάλιστα αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο για το οποίο ζήτησε να ενημερωθεί από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θανάση Γιαννόπουλο, αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τη μετανάστευση κ. Μουζάλα. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογήθηκε η αποστολή κινητής μονάδας με υγειονομικό προσωπικό στην Κω. Στο νησί, κατά πληροφορίες, σχεδιάζει να μεταβεί και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας τις επόμενες ημέρες, ώστε να διαπιστώσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, καθώς του μετέφερε την αγωνία του ως γιατρός για την κάλυψη των ασθενών αλλά και την «απαίτησή» του ως υπουργός να υπάρχει πάντοτε επάρκεια φαρμάκων, ιδιαίτερα όσον αφορά τους ογκολογικούς ασθενείς.

Σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Δημόπουλος έχει καλέσει στο υπουργείο τη διοίκηση του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ καθώς και τους επικεφαλής των δύο Επιτροπών για το φάρμακο, τον κ. Γιάννη Φίλο, επικεφαλής της Επιτροπής Τιμών και τον κ. Δημήτρη Κούβελα, επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες.

Κατά πληροφορίες, ο υπηρεσιακός υπουργός θα τονίσει και στα στελέχη του ΕΟΦ και ΙΦΕΤ την ανάγκη για επάρκεια φαρμάκων στην αγορά ώστε να μη μείνουν ακάλυπτοι οι ασθενείς. Ωστόσο, το μείζον ζήτημα για τους ασφαλισμένους και την αγορά είναι η τιμολόγηση των φαρμάκων. Η μείωση των τιμών των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους (off patent) και των γενοσήμων κατά 50% και 32% αντίστοιχα, είναι ένα από τα προαπαιτούμενα του μνημονίου, ωστόσο η υπουργική απόφαση που θα άνοιγε τον δρόμο για το δελτίο τιμών με τις δραστικές μειώσεις αποτέλεσε τη μεγάλη...εκκρεμότητα του κ. Κουρουμπλή παρ' ότι ισχυριζόταν ότι η νέα τιμολόγηση θα γίνει πριν από τις εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης