Τασούλας: Η κυβέρνηση να μην αγνοεί την κλιμακούμενη προκλητικότητα των γειτόνων μας

Τασούλας: Η κυβέρνηση να μην αγνοεί την κλιμακούμενη προκλητικότητα των γειτόνων μας

Κάνει λόγο για γενικότερη υποβάθμιση του κύρους της χώρας μας στο διεθνές πεδίο τους τελευταίους μήνες και αναφέρεται σε προκλήσεις που δέχεται η Ελλάδα από γειτονικές χώρες οι οποίες, όπως τονίζει, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα

Τασούλας: Η κυβέρνηση να μην αγνοεί την κλιμακούμενη προκλητικότητα των γειτόνων μας
Επίθεση στην κυβέρνηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την νέα πρόκληση από τον αντιπρόεδρο της σκοπιανής βουλής και πρώην ΥΠΕΞ της χώρας, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Σε δήλωσή του ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας τονίζει πως η μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. και η δραματική χειροτέρευση της οικονομίας μας, «προϊόντα και τα δύο μίας εξάμηνης κυβερνητικής ασυναρτησίας», δεν έχουν αφήσει αλώβητα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. 

Ο κ. Τασούλας κάνει λόγο για γενικότερη υποβάθμιση του κύρους της χώρας μας στο διεθνές πεδίο τους τελευταίους μήνες και αναφέρεται σε προκλήσεις που δέχεται η Ελλάδα από γειτονικές χώρες οι οποίες, όπως τονίζει, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι δεν «ξεκόβει» προς κάθε κατεύθυνση ότι η οικονομική κρίση δεν συνεπάγεται διάθεση υποχώρησης ή ανοχής σε κανένα εξωτερικό μέτωπο.  Έτσι, όπως σημειώνει, «έχουμε μεγάλη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, έξαρση της αλβανικής θρασύτητας και σκοπιανές προκλήσεις αλυτρωτικής-επιθετικής μορφής».

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, πρόσφατο δείγμα αυτής της συμπεριφοράς αποτελεί η ομιλία του αντιπροέδρου της Σκοπιανής Βουλής Α. Μιλόσοσκι ο οποίος μίλησε σε συμπατριώτες τους στο Οντάριο του Καναδά με φόντο τον χάρτη της δήθεν «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη ως τον Όλυμπο.
Κλείσιμο

«Η κλιμακούμενη αυτή προκλητικότητα των γειτόνων μας δεν μπορεί να αποδίδεται αφελώς σε εκκεντρικότητα κάποιων εμπνευστών της ή σε "κατανοητούς" εσωτερικούς λόγους. Έχει λάβει τελευταία τέτοια έκταση που δεν δικαιούμαστε να την αγνοούμε!», αναφέρει και προσθέτει πως τα σοβαρά κυβερνητικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να θεωρηθούν από κανέναν ευκαιρία προώθησης μονομερών διεκδικήσεων ή βλέψεων κατά της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, «τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την ιστορία μας τα προασπίζουμε ασχέτως εσωτερικών συγκυριών» και όπως υπογραμμίζει, η «πελαγωμένη» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ «οφείλει να συνέλθει και να το κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης