Μέρκελ: Απολύτως κομβικό το Eurogroup του Σαββάτου

Μέρκελ: Απολύτως κομβικό το Eurogroup του Σαββάτου

Απομένει να γίνει εξειδικευμένη τεχνική δουλειά και δεν είναι σε θέση να την κάνει κάποιος από εμάς, τόνισε η Καγκελάριος, επισημαίνοντας πως η λύση δεν βρίσκεται στα χέρια των ηγετών

Μέρκελ: Απολύτως κομβικό το Eurogroup του Σαββάτου
«Απολύτως κομβικό» χαρακτήρισε η Ανγκελα Μέρκελ το Eurogroup του Σαββάτου, καθώς όπως τόνισε «ο χρόνος τελειώνει».

Η Καγκελάριος σχολίασε τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μετά την Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας πως πλέον ο λόγος είναι στους υπουργούς Οικονομικών, να επικυρώσουν την συμφωνία που θα έχει την έγκριση των θεσμών.

Κλείσιμο
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την Ελλάδα, ώστε το Σάββατο να δοθεί η τελική λύση. Αυτό είναι το κομβικό σημείο και η τελική λύση πρέπει να δοθεί εκεί, τόνισε η κυρία Μέρκελ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα εμπλακεί περαιτέρω στις διαπραγματεύσεις εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο Eurogroup, η κυρία Μέρκελ τόνισε: «Εμείς πάντα είχαμε ρόλο στις διαπραγματεύσεις, εγώ είχα και πολύ συχνές συνομιλίες και με τον κύριο Τσίπρα, αλλά δεν μπορούμε να εμπλακούμε στις τεχνικές λεπτομέρειες. Απομένει να γίνει εξειδικευμένη τεχνική δουλειά και δεν είναι σε θέση να την κάνει κάποιος από εμάς».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε πως «Μίλησα στο τηλέφωνο με τον δικό μου υπουργό Οικονομικών, που μου είπε ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει ακόμα να διευκρινιστούν, άρα δεν είναι σε θέση να έχει ακόμα σφαιρική εικόνα. Υποστηρίζουμε τη διαδικασία, όπως μας την εξήγησε ο κύριος Ντάισελμπλουμ, και πιστεύουμε πως μπορεί το Σάββατο να υπάρξει συμφωνία, που θα μπορέσει να την υποστηρίξει το Eurogroup. Είναι απολύτως κομβική η απόφαση του Σαββάτου, καθώς ο χρόνος τελειώνει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης