Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται ο Αντώνης Σαμαράς

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται ο Αντώνης Σαμαράς

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συζητήσει με τον κ. Παυλόπουλο την πρότασή του για εθνική συνεννόηση, με στόχο να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται ο Αντώνης Σαμαράς
Την πόρτα του προεδρικού μεγάρου περνάει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για να υπογραμμίσει την αποφασιστική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ της επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους, που να διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στις προθέσεις του κ. Σαμαρά, ο οποίος θα βρεθεί στο προεδρικό μέγαρο στις 17:30 το απόγευμα, είναι να εκφράσει στον ανώτατο άρχοντα την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, που, όπως λένε συνεργάτες του, ενισχύουν τις υποψίες ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «σκόπιμα υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις, λειτουργώντας με κρυφή ατζέντα για επιστροφή στη δραχμή, την οποία εξ αρχής είχαν».

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιμείνει ότι είναι υπόθεση όλων να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή κάθε πιθανότητας εξόδου από το ευρώ που, αν συμβεί, θα οδηγήσει στην καταστροφή του ελληνικού λαού.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο τέως πρωθυπουργός θα αναλύσει στον κ. Παυλόπουλο την πρόταση για «εθνική συνεννόηση», την οποία έχει υποβάλει από καιρό στην κυβέρνηση.

Πρόταση που, όπως διευκρινίζουν επιτελείς της Συγγρού, δεν προνοεί την υποστήριξη του αιτήματος για Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, που έχει υποβληθεί από άλλες δυνάμεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης