Πού δεν πέρασαν τη βάση οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πού δεν πέρασαν τη βάση οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Μόνο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πέρασε την Φώφη Γεννηματά στην Πελοπόννησο

Πού δεν πέρασαν τη βάση οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Η εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ πέρα από την ανάδειξη του νέου προέδρου, αποδείχθηκε και ένα τεστ για τη δημοφιλία των τριών υποψηφίων. Η νέα πρόεδρος Φώφη Γεννηματά κατάφερε να πετύχει ποσοστό κοντά στο 52%, κερδίζοντας τη μάχη από την πρώτη Κυριακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ, Η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε συνολικά 26.868 ψήφους, ποσοστό δηλαδή 51,69%. Ο Ανδρέας Λοβέρδος στη δεύτερη θέση με 13.167 ψήφους και ποσοστό 25,33%, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συγκέντρωσε 11.944 ψήφους και ποσοστό 22,97%. Στήθηκαν πανελλαδικά 303 κάλπες, ψήφισαν 52.388 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Έγκυρα μετρήθηκαν 51.979 ψηφοδέλτια, άκυρα 139, ενώ βρέθηκαν και 270 λευκά.

Κλείσιμο


Βέβαια, η κ. Γεννηματά, όπως και οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχαν «καλές» και «κακές» περιφέρειες. Πάντως, η κ. Γεννηματά, τρεις ώρες μετά το «κλείσιμο» της ψηφοφορίας, είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι επικρατεί επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για φαβορί, αν και πριν ξεκινήσει η καταμέτρηση της Αθήνας το «παιχνίδι» ακόμα παιζόταν για το αν θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία και τη δεύτερη Κυριακή. Η κ. Γεννηματά απέδειξε ότι έχει σημαντική επιρροή στην Αττική, στην Αθήνα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία. Δεν παρουσίασε καλή εικόνα, ωστόσο, στην Πελοπόννησο, όπως άλλωστε και ο Ανδρέας Λοβέρδος σε αντίθεση με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Μάλιστα, η μόνη Περιφέρεια που η κ. Γεννηματά ήρθε δεύτερη ήταν η Πελοπόννησος, με πρωτιά στον κ. Κωνσταντινόπουλο. Μάλιστα, η κ. Γεννηματά δεν κατάφερε να πάρει ούτε 10 ψήφους στη Μεγαλόπολη, ενώ ο κ. Λοβέρδος στην Αργολίδα. Για τον κ. Κωνσταντινόπουλο η Σάμος ήταν η περιοχή με τις λιγότερους ψήφους. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε καλή εικόνα στον Πειραιά, στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκης, αλλά και στην Αθήνα.


Η κ. Γεννηματά ανέλαβε τη Δευτέρα και επίσημα τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, όπου τη νέα πρόεδρο καλωσόρισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη. Η νέα πρόεδρος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον απερχόμενο πρόεδρο, αλλά και τους υποψήφιούς της τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Δήλωση συγχαρητηρίων προς τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της έκανε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Κυριακή. Ευχαρίστησε τα μέλη για τη συμμετοχή τους στη ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ. «Ευχαριστώ τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου και για τη στήριξη στο κίνημά μας, σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας του», τόνισε ο κ. Λοβέδρος.

Επίσης, ευχαρίστησε τους πολίτες «που με στήριξαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Η στήριξη τους ήταν καθαρά πολιτική και για μένα πολύ τιμητική». «Συγχαίρω τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά της. Συγχαίρω τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τον μαχητικό αγώνα που έδωσε και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε», πρόσθεσε.

«Σε ό,τι με αφορά θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός, Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης. Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι  μπροστά», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.

Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Κωνσταντινόπουλος τονίζει ότι «η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη. Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον». Υπογραμμίζει ότι «συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης»

Τέλος, αναφέρει ότι «θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν Συγχαίρω τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης