Ο Τσίπρας, ο Θεοδωράκης και οι διακοπές της γερμανικής βουλής

Ο Τσίπρας, ο Θεοδωράκης και οι διακοπές της γερμανικής βουλής

Είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων; Ο πρωθυπουργός λέει «οχι»

Ο Τσίπρας, ο Θεοδωράκης και οι διακοπές της γερμανικής βουλής
Είναι η 14η Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων; 

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Παρασκευής πως δεν υπάρχει χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των επίπονων συνομιλιών και κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος νωρίτερα είπε πει πως «ο χρόνος πιέζει» και πως έως την 14η Ιουνίου η συμφωνία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.

Κλείσιμο
«Είπατε ότι ο χρόνος μας τελειώνει. Ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει λες και είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Υιοθετείτε την άποψη που λέει ότι δεν θα υπάρχει επίπτωση στην Ευρώπη. Μας βάλατε όριο 14 Ιουνίου. Γιατί; Γιατί κλείνει για ολιγοήμερες διακοπές η γερμανική βουλή. Μα είναι δυνατόν; Αυτό το διαδικαστικό πρόβλημα δεν μου το έχει θέσει ούτε η καγκελάριος Μέρκελ και μου το θέτετε εσείς;».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όριο χρονικό στην διαπραγμάτευση δεν υπάρχει αφού, «το όριο είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας βιώσιμης και δίκαιη».

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Θεοδωράκης απάντησε στον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως την συγκεκριμένη ημερομηνία έθεσε ως όριο ο υπουργός επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς.

«Δεν μου αρέσει να δημοσιοποιώ τις ιδιωτικές συνομιλίες αλλά εδώ στην Βουλή ο κ. Παππάς μου είπε για την 14η Ιουνίου», σημείωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης