Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει συμφωνία που θα προσθέσει νέα βάρη

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει συμφωνία που θα προσθέσει νέα βάρη

Ο υπουργός παρομοίασε τις διαπραγματεύσεις με «μεγάλο πόλεμο ανάμεσα σε δύο σχέδια για την Ευρώπη» 

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει συμφωνία που θα προσθέσει νέα βάρη
«Δεν έχει υπάρξει, ούτε θα υπάρξει συμφωνία που θα προσθέσει νέα βάρη», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης στην Βουλή ενισχύοντας την «γραμμή» αντίδρασης του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στην χθεσινοβραδινή πρόταση-σοκ που κατέθεσαν οι δανειστές.

Ο υπουργός παρομοίασε τις διαπραγματεύσεις με «μεγάλο πόλεμο ανάμεσα σε δύο σχέδια για την Ευρώπη» και σημείωσε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια, ο πόλεμος μεγάλος, δύο σχέδια συγκρούονται για την Ευρώπη, ευθύνη της κυβέρνησης η αμφισβήτηση του φιλελευθερισμού, ευθύνη του καθενός πως πολιτεύεται και ποια στάση κρατάει».

Κλείσιμο
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «έναν ακήρυχτο πόλεμο που «δεν γίνεται με στρατεύματα στα σύνορα  αλλά με όρους και όλα τα μέσα που διαθέτει ο σύγχρονος καπιταλισμός» και κάλεσε με επικριτική διάθεση, το ΚΚΕ να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης.

«Εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να έχετε τη στάση του παρατηρητή σε αυτό τον πόλεμο. Ταχθείτε με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας», είπε απευθυνόμενος στο κουμουνιστικό κόμμα, για να λάβει την απάντηση από το Χρήστο Κατσώτη ότι το ΚΚΕ στέκεται ενάντια στη  βαρβαρότητα που η κυβέρνηση θέλει να την εξανθρωπίσει, ενώ ο Θανάσης Βαρδαλής, επίσης από το ΚΚΕ, εκτίμησε ότι «έτσι κι αλλιώς η συμφωνία που έρθει δε θα πάρει πίσω μέτρα αλλά θα επιφέρει κι άλλα μέτρα στην καμπούρα του ελληνικού λαού».

Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναζητά μία ανακουφιστική και έντιμη συμφωνία και μίλησε για πολύ σκληρή μάχη που δίνεται στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης «με επίδικο μια άλλη ισότιμη κι αξιοπρεπείς θέση των πολιτών μέσα στην κοινωνία και την Ευρώπη». 

Και επειδή, όπως εκτίμησε, πρώτη φορά έχει αμφισβητηθεί η κυρίαρχη γραμμή λιτότητας και συμπίεσης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, «γι' αυτό έχει οξυνθεί αυτή η πολιτική αντιπαράθεση αυτές τις μέρες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης