Μαξίμου: Βοηθάει ο Γιούνκερ, οι άλλοι είναι σκληροί...

Μαξίμου: Βοηθάει ο Γιούνκερ, οι άλλοι είναι σκληροί...

Το ΔΝΤ είναι light στο χρέος και σκληρό στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης - «Καυτά» ζητήματα, όπως τα εργασιακά, δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων

Μαξίμου: Βοηθάει ο Γιούνκερ, οι άλλοι είναι σκληροί...
«Ο Γιούνκερ βοηθάει στη διαπραγμάτευση» έλεγε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης -χωρίς να διευκρινίζει αν ετοιμάζονται κείμενα συμφωνίας με συγκεκριμένο περιεχόμενο- μετά τη σύσκεψη που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνιζε πως «στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα. Θα το τραβήξουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε. Το ΔΝΤ είναι light στο χρέος και σκληρό στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις (σ.σ.: πχ περικοπές μισθών και συντάξεις) και η ΕΕ το αντίθετο, δηλαδή light στις μεταρρυθμίσεις και σκληρή στο χρέος (σσ: δηλαδή δεν δέχεται "κούρεμα"), η συνισταμένη όμως των δύο είναι πως έρχονται σε εμάς με τα "σκληρά" και των δύο». Εκτίμησε δε, ότι εταίροι «θα το τραβήξουν έως την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε».
 
Κλείσιμο
Άλλη κυβερνητική πηγή υποστήριζε πως για τα δημοσιονομικά μεγέθη οι εταίροι είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία και η ελληνική πλευρά παρέσχε τα δικά της στοιχεία, και τώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «κλείνουμε». Αντίθετα, άλλα «καυτά» ζητήματα, όπως τα εργασιακά, δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση. Τα εργασιακά δεν είναι στο τραπέζι, αλλά για τα δημοσιονομικά φαίνεται πως κλείνουμε. Οι θεσμοί είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία, τους δώσαμε και εμείς στοιχεία».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση» των εταίρων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης