Πολιτική καταδίκη -και όχι πειθαρχικά μέτρα- για την επίθεση Λαγού στην Κανέλλη

Πολιτική καταδίκη -και όχι πειθαρχικά μέτρα- για την επίθεση Λαγού στην Κανέλλη

Ερωτηματικά προκύπτουν για την ασφάλεια του κοινοβουλίου και τις δυνατότητες που έχει η φρουρά να εφαρμόζει τις εισαγγελικές οδηγίες κάθε φορά που προφυλακισμένος βουλευτής της Χ.Α. εμφανίζεται στη Βουλή

Πολιτική καταδίκη -και όχι πειθαρχικά μέτρα- για την επίθεση Λαγού στην Κανέλλη
Την πολιτική καταδίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού για την χυδαία και άνανδρη επίθεση στην κυρία Λιάνα Κανέλλη την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση της βουλευτή Ολγας Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) να συνοδευτεί η πολιτική καταδίκη και από συγκεκριμένα πειθαρχικά μέτρα.

Κλείσιμο
Αυτό γιατί τα ίδια κόμματα την περασμένη εβδομάδα επέκριναν την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που αρνήθηκε να λάβει θέση για την επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή.

Υπό αυτά τα δεδομένα η ανακοίνωση της επιτροπής περιορίστηκε στην εξής διατύπωση: «Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντλογίας καταδικάζει την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και των απειλών που εκτόξευσε κατά της βουλευτού Λιάνας Κανέλλη».

«Τρύπες» στην ασφάλεια της Βουλής

Την ίδια ώρα ερωτηματικά προκύπτουν για την ασφάλεια του κοινοβουλίου και τις δυνατότητες που έχει η φρουρά να εφαρμόζει τις εισαγγελικές οδηγίες κάθε φορά που προφυλακισμένος βουλευτής της Χ.Α. εμφανίζεται στη Βουλή. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας φυλακών είχε δώσει άδεια στον Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση για την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας και να επιστρέψει αμέσως μετά τη λήξη της. Ωστόσο, ο βουλευτής παρέμεινε στο κοινοβούλιο και εμφανίστηκε και στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να παραδεχθεί πως αγνόησε επιδεικτικά τις εκκλήσεις των ανδρών της ασφάλειας της Βουλής που τον κάλεσαν να αποχωρήσει επικαλούμενοι την οδηγία - απόφαση του εισαγγελέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης