ΕΚΤ: Αν οι εταίροι πουν όχι, θα διακόψει τη χρηματοδότηση

ΕΚΤ: Αν οι εταίροι πουν όχι, θα διακόψει τη χρηματοδότηση

Επίθεση με το γάντι κατά του Γιούνκερ, που φέρεται να είναι αντίθετος με μια τέτοια κίνηση, τον οποίο το γερμανικό περιοδικό χαρακτηρίζει τακτικιστή

ΕΚΤ: Αν οι εταίροι πουν όχι, θα διακόψει τη χρηματοδότηση
 Δημοσίευμα του Spiegel κάνει λόγο πως: «Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Αθήνα μόνο όταν ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, θα μπορεί να είναι βέβαιος ότι στον κύκλο των αρχηγών των κρατών-μελών της ΕΕ έχει διαμορφωθεί πλειοψηφία υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», επικαλούμενο πηγές των Βρυξελλών. Μόνος αντιτιθέμενος σε όλο αυτό εμφανίζεται να είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Όπως αναφέρεται στο γερμανικό περιοδικό, ο κ. Γιουνκέρ θέλει κατά την Σύνοδο Κορυφής να επιτευχθεί οπωσδήποτε πρόοδος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου. Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει να δοθεί στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις, δηλώνει όμως πως επιθυμεί την παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ.

Κλείσιμο
«Ο έξυπνος τακτικιστής Γιουνκέρ δεν σκέφτεται όμως μόνο τους φτωχούς Έλληνες, αλλά φυσικά και την δική του εξουσία. Η διαμάχη για την Αθήνα του φαίνεται ως ιδανικό πλαίσιο για το πιο φιλόδοξο σχέδιό του - να ξαναπάρει από τα κράτη-μέλη λίγη από εκείνη την εξουσία που πήραν κατά την ευρωκρίση», αναφέρει το περιοδικό και προσθέτει ότι την περασμένη Παρασκευή δόθηκε στον επικεφαλής της Κομισιόν εκ νέου η μεγάλη ευρωπαϊκή σκηνή, καθώς υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα. «Η διάλυση δεν αποτελεί επιλογή, δήλωσε με στόμφο σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου με τον Τσίπρα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης