Υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκές επαφές από τον Σταύρο Θεοδωράκη

Υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκές επαφές από τον Σταύρο Θεοδωράκη

«Το Ποτάμι στην καρδιά της Ευρώπης», είναι ο τίτλος που έδωσαν οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη στην ευρωπαϊκή περιοδεία που πραγματοποιεί ο επικεφαλής του κόμματος, επισκεπτόμενος τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο 

Υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκές επαφές από τον Σταύρο Θεοδωράκη
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» θα μιλήσει στους σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές και θα συναντηθεί με τους Μάρτιν Σουλτς, Γκι Φερχόφστατ, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζ. Γκάμπριελ.  

«Το Ποτάμι στην καρδιά της Ευρώπης», είναι ο τίτλος που έδωσαν οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη στην ευρωπαϊκή περιοδεία που πραγματοποιεί ο επικεφαλής του κόμματος, επισκεπτόμενος τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για υψηλού επιπέδου επαφές.

Κλείσιμο
Το ταξίδι του επικεφαλής του «Ποταμιού» συμπίπτει χρονικά τόσο με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της χώρας με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, όσο και με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση του κόμματος που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2014.  

Το πρωί της Τετάρτης, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μιλήσει στην ολομέλεια της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (σ.σ.:σοσιαλδημοκράτες) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συνεργάζονται οι δύο ευρωβουλευτές του κόμματός του.

Στην ομιλία που θα εκφωνήσει προς τους σοσιαλδημοκράτες βουλευτές θα τονίσει με έμφαση την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας μέσα και από την εκδήλωση της αλληλεγγύης των εταίρων της χώρας.  

Κατά την παραμονή στην πρωτεύουσα της Ευρώπης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς και με τον πρώην Πρωθυπουργό του Βελγίου και πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών της Ευρώπης, Γκι Φερχόφστατ.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το πρωί της Πέμπτης -την ημέρα των πρώτων γενεθλίων του κόμματος- θα έχει συνάντηση με τον σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Στην περιοδεία του, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συνοδεύεται από τους ευρωβουλευτές του κόμματος Γιώργη Γραμματικάκη και Μίλτο Κύρκο, καθώς και την Οντίν Λιναρδάτου, διευθύντρια Ευρωπαϊκών Σχέσεων και ξένων ΜΜΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης