Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ εν όψει του Eurogroup

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ εν όψει του Eurogroup

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το βράδυ της Κυριακής έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ εν όψει του Eurogroup
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τον κ. Γιούνκερ και αντάλλαξε μαζί του πληροφορίες, εν αναμονή του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.

Κλείσιμο
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, ο πρωθυπουργός έχει συνομιλήσει από το πρωί με πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και με στελέχη της κυβέρνησης, με σκοπό την προετοιμασία της κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση της Δευτέρας.

«Ο Πρωθυπουργός από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης. Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται», είπε.

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις νέες διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας, λέγοντας πως «ο λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας», ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη «για μια επωφελή λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Σήμερα ο λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας. Για μία ακόμα φορά, κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη. Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές και στο μυαλό μας συνεχίζουμε τη  διαπραγμάτευση όπως ακριβώς και την ξεκινήσαμε. Είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ.  Σακελλαρίδης ανέφερε ότι πιθανότατα την Τρίτη θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης