Βερελής για Γιώργο: «Από τον ευαγγελιζόμενο νεωτερισμό στον ανυπέρβλητο νεποτισμό!»

Βερελής για Γιώργο: «Από τον ευαγγελιζόμενο νεωτερισμό στον ανυπέρβλητο νεποτισμό!»

«Απεδείχθη ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε να μείνει στο κόμμα του οποίου υπήρξε αρχηγός, ως μη αρχηγός! Άλλοι αντιθέτως παρέμειναν με προσωπικό κόστος, όπως το 2007», σχολίασε 

Βερελής για Γιώργο: «Από τον ευαγγελιζόμενο νεωτερισμό στον ανυπέρβλητο νεποτισμό!»
Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα ο πρώην Υπουργός και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου Χρίστος Βερελής με συνέντευξη του στο Αχελώος TV.

«Απεδείχθη ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε να μείνει στο κόμμα του οποίου υπήρξε αρχηγός, ως μη αρχηγός! Άλλοι αντιθέτως παρέμειναν με προσωπικό κόστος, όπως το 2007. Φαίνεται καλός ο κάθε είδους ευαγγελιζόμενος νεωτερισμός, αλλά ανυπέρβλητος ο νεποτισμός!», δήλωσε.

Κλείσιμο
Ο κ. Βερελής εξήγησε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος λόγω του ότι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις το κρατούν για μεγάλα διαστήματα εκτός Ελλάδας ωστόσο όπως δηλώνει ο πρώην Υπουργός θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης.

«Οι εξελίξεις που είχα δημόσια προβλέψει από το 2008 έγιναν βίαιη πραγματικότητα με ευθύνη των Κυβερνήσεων του 2008 αλλά και του 2009! Με θάρρος και υπευθυνότητα τα είπα και το θάρρος κάποια στιγμή δικαιώνεται. Ανήκω στις λίγες περιπτώσεις που μετά τη Βουλή έχουν πλήρη επαγγελματική υπόσταση, όπως άλλωστε και πριν  εκλεγώ για πρώτη φορά βουλευτής. Μπορεί να έχω επαγγελματικές δεσμεύσεις, που δεν επιτρέπουν να ασκήσω απερίσπαστα καθήκοντα βουλευτή, άλλα ταυτόχρονα έχω αυτονόητη ηθική υποχρέωση να στηρίξω το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν έχει αποδεδειγμένη χρησιμότητα», σημείωσε.

Τέλος ο πρώην υπουργός τόνισε την ανάγκη να σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές. «Σε λίγες μέρες θα αναζητείται κυβέρνηση ευθύνης, και τέτοια δεν προκύπτει δια κληρώσεως. Προκύπτει από συγκεκριμένους χώρους και  πρόσωπα που έχουν αποδείξει την υπευθυνότητα τους. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για μεθυστικές ουτοπίες. Υπάρχει ανάγκη για ορθολογισμό και μόνον έτσι μπορούμε να διαπραγματευθούμε με άλλους».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης