Πράσινο φως «άναψε» η Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Πράσινο φως «άναψε» η Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Υπέρ της σύστασης της Επιτροπής για την Αναθεώρηση ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, «παρών» οι ΑΝΕΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΧΑ απείχαν

Πράσινο φως «άναψε» η Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος
Το «πράσινο φώς» για την συγκρότηση Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος έδωσε η Ολομέλεια θέτοντας την 30η Ιουνίου ως πρώτη ημερομηνία για την υποβολή της σχετικής έκθεσης.

Ωστόσο η συζήτηση και η λήψη της απόφασης έγινε στην κινούμενη άμμο της επικείμενης ψηφοφορίας για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτό γιατί σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα Βουλή τότε η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές και η έναρξη αναθεώρησης του Συντάγματος αναβάλλεται για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Κλείσιμο
Από τη συζήτηση απείχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο πρόεδρός της Αλέξης Τσίπρας είχε ξεκαθαρίσει ότι τόσο πρακτικά όσο και ουσιαστικά δεν έχει νόημα η συμμετοχή των βουλευτών του στη διαδικασία.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανότητας βουλευτικών εκλογών δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνει τέτοιου είδους συζήτηση. Θεωρούμε ότι πρέπει πρώτα να τελειώσει η διαδικασία και όταν τελειώσει και ξεκαθαρίσει το τοπίο να ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρησης. Σε αυτή τη φάση δεν θα λάβουμε μέρος στη συζήτηση ούτε στην επιτροπή».

Από τη διαδικασία απείχε και η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Από την άλλη πλευρά υπερ της αναθεώρησης τάχθηκαν οι ΚΟ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενώ οι ΑΝΕΛ δήλωσαν «παρών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης