Βουλή: Δείτε ζωντανά τη 2η ημέρα συζητήσης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Βουλή: Δείτε ζωντανά τη 2η ημέρα συζητήσης για την ψήφο εμπιστοσύνης

H συνεδρίαση ξεκίνησε με σκληρή επίθεση Ντινόπουλου κατά Δούρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Βουλή: Δείτε ζωντανά τη 2η ημέρα συζητήσης για την ψήφο εμπιστοσύνης
Στον απόηχο της σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη που σκίασε την πρώτη ημέρα συζήτησης επι του κυβερνητικού αιτήματος για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης  συνεχίζεται η διαδικασία με το ενδιαφέρον να εστιάζει σε πιθανές «παραφωνίες» από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης αλλά και στο τι θα πουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
 

Κλείσιμο


Ηδη οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους που έχουν μιλήσει στην Ολομέλεια εως αυτή την στιγμή, όπως οι κ.κ. Γιώργος Νταβρής και Κώστας Γιοβανόπουλος άσκησαν κριτική στην κυβερνητική πολιτική, στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και προτείνουν την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας από την παρούσα Βουλή. Σύμφωνα δε με πληροφορίες ανάλογη πρόταση αναμένεται να καταθέσει και ο κ. Σπύρος Λυκούδης μιλώντας για την ανάγκη συγκρότησης μεγάλου συνασπισμού με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αργύρης Ντινόπουλος Κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος

Από την πλευρά της κυβέρνησης την σημερινή συζήτηση άνοιξε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με αφορμή την ακύρωση διαγωνισμών για τη διαχείριση απορριμμάτων. «Η τοπική αυτοδιοίκηση παίρνει λεφτά από την κεντρική διοίκηση.  Κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος. Η περιφέρεια Αττικής λέει ότι δεν θέλει να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για διαχείριση απορριμμάτων με κίνδυνο όχι μόνο να χαθούν κονδύλια αλλά και να πάμε δέκα χρόνια πίσω. Τώρα που δεν πετύχατε να βγάλετε τον κόσμο στους δρόμους προσπαθείτε να προκαλέσετε κοινωνική αναταραχή και πάτε να βγάλετε τα σκουπίδια στους δρόμους και να πνίξετε τη χώρα. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παίξει με την υγεία πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στο λεκανοπέδιο» είπε ο Υπουργός Εσωτερικών. Παράλληλα ο κ. Ντινόπουλος εξαπέλυσε επίθεση και στους δημάρχους οι οποίοι αρνούνται τον έλεγχο των συμβάσεων, λέγοντας ότι κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να αρνείται τη συμμόρφωση με νόμους που ψηφίζονται στη Βουλή.
 
Γιώργος Νταβρής  «προτιμώ να είμαι απών ωσεί παρών»

Να πουν «αλήθειες» κάλεσε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευσης ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής  σημειώνοντας με νόημα ότι «μέχρι τότε εγώ θα κάνω αυτό που είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου “προτιμώ να είμαι απών ωσεί παρών”».
Απευθυνόμενος δε προς το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε « Πείτε αλήθειες. Δεν τις λέτε. Πείτε πως θα ξαναφτιάξετε το κράτος  και που θα βρούμε τα λεφτά. Όταν θα ειπωθούν οι αλήθειες ξαναφωνάξετε μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης