Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από την πρόταση ψήφο εμπιστοσύνης

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από την πρόταση ψήφο εμπιστοσύνης

Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως πρόκειται για μια κίνηση υπέρβασης, μακριά από την προεδρολογία που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό

Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από την πρόταση ψήφο εμπιστοσύνης
Την επιστροφή στις πολιτικές σηματοδοτεί για το ΠΑΣΟΚ η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου. Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως πρόκειται για μια κίνηση υπέρβασης, μακριά από την προεδρολογία που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό.

Ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου σημείωσε ότι η απόφαση προσδιορισμού του χρόνου της προεδρικής εκλογής και η απόφαση για πρόταση εμπιστοσύνης αποτελούν "δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού". Επιτηθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως "οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο". Επίσης συμπλήρωσε ότι "η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που τη βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα".

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την πρόταση εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ θα γίνει μια προσπάθεια να σταματήσει η εσωστρέφεια που επικρατεί στο κόμμα μετά τα γεγονότα της 1ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο και τις χθεσινές δηλώσεις του Κώστα Σκανδαλίδη που έθεσε θέμα ηγεσίας του κόμματος. Την επόμενη Πέμπτη το πρωί θα συγκλιθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος υπό τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επίσης σήμερα οι επικεφαλής παρακολούθησης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα από πλευράς ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερακάκη θα επισκεφτούν τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη προκειμένου να ενημαρωθούν για την πορεία των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος θα λάβει άτυπα ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Θεωρείται δύσκολο βουλευτές που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση να αποσύρουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διαστημα έχει ενταθεί η κριτική για κυβερνητικές αποφάσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει για ένα διάστημα κατάπαυση πυρός.
Κλείσιμο

Ένα από τα ερωτήματα που προκείπτουν είναι το ποια στάση θα κρατήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και αν θα είναι παρών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας την άλλη Παρασκευή. Οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους ύστερα μάλιστα από το περιστατικό στην Νέα Υόρκη, όπου ο κ. Βενιζέλος δεν προσκλήθηκε από τον κ. Παπανδρέου στην συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αν και βρισκόταν εκεί για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης