Λευκωσία: Σοβαρή αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση με τα μέτρα της Ρωσίας

Λευκωσία: Σοβαρή αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση με τα μέτρα της Ρωσίας

Ο συνολικός όγκος εξαγωγών που επηρεάζεται ανέρχεται στις 13,5 εκατ. ευρώ αλλά λόγω μειωμένης παραγωγής φέτος, οι προς εξαγωγή ποσότητες και άρα ο συνολικός όγκος θα είναι μικρότερος

Λευκωσία: Σοβαρή αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση με τα μέτρα της Ρωσίας
Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης για την προσπάθεια «κάποιων» να υποβάλουν στη Ρωσία να έχει παράπονο από την Κυπριακή Δημοκρατία, τη στιγμή που η ίδια η Μόσχα αναγνωρίζει την υπεύθυνη στάση της Λευκωσίας εντός της ΕΕ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόταν σε τοποθετήσεις κομμάτων που υποστήριζαν ότι η Κύπρος θα έπρεπε να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη ΕΕ.

Κλείσιμο
Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε  πως οι διπλωματικές αρχές της Κύπρου είναι σε επικοινωνία με τη ρωσική πλευρά και υπάρχει θετικό κλίμα στις επαφές και συζητούν τρόπους μείωσης της επίδρασης των ρωσικών αντιμέτρων στην Κύπρο, δεδομένων των πολύ φιλικών σχέσεων των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε, ο συνολικός όγκος εξαγωγών που επηρεάζεται ανέρχεται στις 13,5 εκατ. ευρώ αλλά λόγω μειωμένης παραγωγής φέτος, οι προς εξαγωγή ποσότητες και άρα ο συνολικός όγκος θα είναι μικρότερος.

Η Λευκωσία, επισημαίνει, ότι η περίοδος εξαγωγών δεν έχει ακόμα αρχίσει και υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα αναζήτησης άλλων αγορών, προσθέτοντας ότι η όλη κατάσταση κρίνεται ως σοβαρή, αλλά διαχειρίσιμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης