Τροπολογίες για δωρεάν ρεύμα και φθηνό πετρέλαιο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογίες για δωρεάν ρεύμα και φθηνό πετρέλαιο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Για το πετρέλαιο θέρμανσης προτείνεται η άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης

Τροπολογίες για δωρεάν ρεύμα και φθηνό πετρέλαιο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Τροπολογίες για την παροχή δωρεάν ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και για «ουσιαστική μείωση» του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας».

Σε ό,τι αφορά στη δωρεάν παροχή ρεύματος, με την τροπολογία προτείνει στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου να χορηγείται ανά οικογένεια δωρεάν ποσότητα 1.200 Kwh το τετράμηνο (ή 3.600 kwh το χρόνο). Μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι 2000 κιλοβατώρες που τυχόν καταναλώσουν, η τιμολόγηση γίνεται σύμφωνα με το ΚΟΤ. Ποσότητα πέραν αυτής τιμολογείται με την ισχύουσα για τους οικιακούς καταναλωτές τιμή.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης προτείνεται η άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και η επιστροφή -ως πρώτο βήμα στο πλαίσιο της συνολικότερης εξέτασης του θέματος με σκοπό κανένα νοικοκυριό να μην στερείται το αγαθό της θέρμανσης αλλά και με γνώμονα την αύξηση των δημοσίων εσόδων- στο καθεστώς που ίσχυε τον Μάρτιο του 2011. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η προτεινόμενη αυτή μείωση, στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα, θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφωθεί στα 0,90 ευρώ ερίπου το λίτρο, από το 1,30 ευρώ που προβλέπεται να είναι τιμή εκκίνησης φέτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης