Γιώργος Κιμούλης: Ο Τσίπρας είναι η ελπίδα για μια άλλη Ευρώπη

Γιώργος Κιμούλης: Ο Τσίπρας είναι η ελπίδα για μια άλλη Ευρώπη

Γκουίντο Βιάλε: «Στον Αλέξη Τσίπρα βλέπουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα της Αριστεράς»

Γιώργος Κιμούλης: Ο Τσίπρας είναι η ελπίδα για μια άλλη Ευρώπη
Τους χαιρετισμούς της ιταλικής Αριστεράς μετέφερε ο οικονομολόγος Γκουίντο Βιάλε, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο θέατρο «Ακροπόλ» η πρωτοβουλία υποστήριξης της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Βιάλε, εκ των διανοουμένων οι οποίοι συγκρότησαν στην Ιταλία τη «λίστα Τσίπρα», σημείωσε ότι η παράταξή του ακολουθεί την πορεία της ανασύνθεσης της ευρωπαϊκής Αριστεράς, την οποία, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι πραγματοποιεί με νικηφόρο τρόπο. Μιλώντας για την Ευρώπη, ο κ. Βιάλε επισήμανε ότι «θέλουμε μια πολιτική, κοινωνική και οικονομική ένωση, και όχι απλά μια μονεταριστική ένωση» και τόνισε ότι «στον Αλέξη Τσίπρα βλέπουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα της Αριστεράς».

Κλείσιμο
Εξάλλου, απευθυνόμενος στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο (σ.σ. που ήταν παρών στην εκδήλωση) ανέφερε ότι «στις 25 Μαΐου θα είμαστε μαζί σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ανατρέψουμε την υπεροψία και την αλαζονεία αυτών που διοικούν την Ευρώπη».

Ο ηθοποιός, Γιώργος Κιμούλης επισήμανε ότι το πραγματικό νόημα της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα είναι η επανένωση της Ευρώπης σε κοινωνική, δημοκρατική, οικολογική βάση. Όπως σημείωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αποτελούν την ελπίδα της Ευρώπης για μια άλλη Ευρώπη. Αυτό μπορεί να το δει όποιος παρακολουθεί το πώς τον υποδέχονται στις διάφορες περιοχές της Ευρώπης που επισκέπτεται».

Ο πανεπιστημιακός, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς περιέγραψε το «ευρωπαϊκό τοπίο» στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού σημειώνοντας ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσες αμφιβολίες, καθώς όπως είπε, οι μισοί τουλάχιστον Ευρωπαίοι σε όλες τις χώρες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το μέλλον της Ευρώπης.

Μίλησε για το δημοκρατικό έλλειμμα (το οποίο, όπως εξήγησε, σχετίζεται με τη δομή της ευρωπαϊκής εξουσίας) και για τον εκφυλισμό του ευρωπαϊκού πολιτικού λόγου, τονίζοντας ότι λόγω της έλλειψης της πολιτικής της συγκρότησης αποτέλεσε πεδίο πειραματισμών του νεοφιλελευθερισμού. Όπως τόνισε ο κ. Τσουκαλάς «πρέπει να επαναδιατυπώσουμε ένα συνολικό σχέδιο για την πολιτική Ευρώπη, και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Αριστερά» για να συμπληρώσει ότι «η Ευρώπη είτε θα μετεξελιχτεί σε αριστερή, ή, φοβάμαι, θα πάψει να υπάρχει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης