Χατζηδάκης: Αν αρχίσουμε να ξηλώνουμε το κείμενο του πολυνομοσχεδίου, θα υπάρξει πρόβλημα

Χατζηδάκης: Αν αρχίσουμε να ξηλώνουμε το κείμενο του πολυνομοσχεδίου, θα υπάρξει πρόβλημα

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως τα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ «ήταν μνημονιακή υποχρέωση» πριν αναλάβει εκείνος το υπουργείο

Χατζηδάκης: Αν αρχίσουμε να ξηλώνουμε το κείμενο του πολυνομοσχεδίου, θα υπάρξει πρόβλημα
«Το κείμενο του πολυνομοσχεδίου, όπως έχει διαμορφωθεί, θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα. Αν αρχίσουμε όμως να το ξηλώνουμε θα υπάρξουν προβλήματα» δήλωσε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης , Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ «ήταν μνημονιακή υποχρέωση» πριν αναλάβει εκείνος το υπουργείο.

Κάθε φορά που συζητούσαμε με την τρόικα για την επόμενη δόση οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεταν το θέμα, δήλωσε.

Κλείσιμο
Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας μπορεί να είναι μια από τις τρεις τουριστικές περιοχές όπου σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα επιτραπεί να ανοίγουν τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο.

Εξήγησε ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι να το ζητήσουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες και οι φορείς τους καθώς η λειτουργία θα είναι προαιρετική. Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις του κ. Χατζηδάκη θα είναι αρκετές οι τουριστικές περιοχές που θα ζητήσουν να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού θα χρειαστεί ένας μήνας για να υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές της αγοράς στα νέα δεδομένα για το γάλα και επανέλαβε ότι η τιμή του θα μειωθεί.

«Όποιο προέρχεται από την Ελλάδα θα φέρει ελληνικό σήμα. Τώρα και με τη σφραγίδα του κράτους θα μπορούμε να αγοράζουμε ελληνικό γάλα», σημείωσε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης