Με εντολή Σαμαρά: Καμία περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών

Με εντολή Σαμαρά: Καμία περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών

Με επτά εκατ. ευρώ ενισχύεται ο προϋπολογισμός της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Σαμαρά: Καμία περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν το ζήτημα της περικοπής, έστω και κατ' ελάχιστο ποσό, της αμοιβής των αστυνομικών από υπερωριακή εργασία, λόγω περιορισμού των ημερών εξαιρέσιμης εργασίας (εκτός πενθημέρου) σε 48, από 52 που ήταν μέχρι τώρα, που οφείλεται στον «εξορθολογισμό» των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο προϋπολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύεται με επτά εκατ. ευρώ, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών.

Ο πρωθυπουργός επέδειξε πλήρη κατανόηση για το ζήτημα και αναγνώρισε τις αδικίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αστυνομικοί, ειδικά σε σχέση με τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη.

Με εντολή του κ. Σαμαρά, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε στη συνέχεια με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο συμφωνήθηκε να διατεθεί το σχετικό κονδύλι ενίσχυσης του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 7.000.000 ευρώ, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης