Πάει Δουβλίνο ο Τσίπρας για την προβολή της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος της Κομισιόν

Πάει Δουβλίνο ο Τσίπρας για την προβολή της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος της Κομισιόν

Θα έχει συναντήσεις με βουλευτές, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα - Θα μιλήσει σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε τον νόμο της Τρόικα»

Πάει Δουβλίνο ο Τσίπρας για την προβολή της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος της Κομισιόν
Με επίσκεψη και κεντρική ομιλία στο Δουβλίνο συνεχίζεται η μακρά προεκλογική περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για την προβολή της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν. Τα πανευρωπαϊκά γκάλοπ που δίνουν μεγάλη αύξηση της δύναμης  του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις επερχόμενες ευρωεκλογές και τον υπερδιπλασιασμό των εδρών της στη νέα ευρωβουλή, ενισχύουν την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα και διαμορφώνουν ενδιαφέροντα δεδομένα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Στην ιρλανδική πρωτεύουσα ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με βουλευτές, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα. Το απόγευμα θα μιλήσει σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε τον νόμο της Τρόικα, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη», που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και το δίκτυο transform!europe.

Κλείσιμο
Στο συνέδριο θα γίνει ευρεία συζήτηση για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και την Ιρλανδία και θα εξεταστεί η εναλλακτική πρόταση της αριστεράς. Μάλιστα ο τίτλος της ομιλίας του κ. Τσίπρας θα είναι «Μια αριστερή πολιτική εναλλακτική για την επανίδρυση της Ευρώπης».

Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι μόλις προ ελαχίστων ημερών στο Δουβλίνο συνεδρίασε και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, παρουσία και του Αντώνη Σαμαρά και επελέγη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν και αντίπαλος φυσικά του κ. Τσίπρα.

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στην ιρλανδική πρωτεύουσα έχει ως εξής:

- 11:30 Επίσκεψη στο Darndale, συνάντηση με αντιπροσώπους της τοπικής κοινότητας και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να συζητηθούν οι επιπτώσεις της λιτότητας σε ευάλωτες ομάδες και ειδικά στους νέους.

- 13:00 Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας Paul Murphy, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Δουβλίνο.

- 18:00 Συνάντηση με το left forum

- 19:00 Κεντρική ομιλία “Η Αριστερή εναλλακτική για την Ευρώπη”, στο διεθνές συνέδριο με γενικό τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη» που συνδιοργανώνει το πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (DCU) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης