Και Γιώργος, και Πάγκαλος εκτός «Ελιάς»

Και Γιώργος, και Πάγκαλος εκτός «Ελιάς»

 Ερμηνεύοντας την αποστασιοποίηση Παπανδρέου και το κάλεσμά του στους «αγωνιστές» παπανδρεϊκούς να στηρίξουν την επανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης κατηγορούν τον Γιώργο ότι προσπαθεί να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ - Ξέσπασε ο Πάγκαλος και χαρακτήρισε «ηλίθιους» αυτούς που τον απέκλεισαν από την «Ελιά»

Και Γιώργος, και Πάγκαλος εκτός «Ελιάς»
Την πλάτη του στο ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» γύρισε ο Γιώργος Παπανδρέου με την απόφασή του να μποϊκοτάρει τη χθεσινή συνδιάσκεψη του κεντροαριστερού, σηματοδοτώντας την οριστική ρήξη με το κόμμα που δημιούργησε ο πατέρας του.  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνοντας για την απόφασή του να διαχωρίσει τη θέση του από την Ελιά, κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι χρησιμοποιεί μηχανισμούς, ομάδες και παρέες που είναι έξω από την κοινωνία των πολιτών για να διατηρήσει θέσεις και αξιώματα. Εκτός «Ελιάς» μένει και ο Θόδωρος Πάγκαλος που δεν προσκλήθηκε στην συνδιάσκεψη που ολοκληρώνεται σήμερα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ξέσπασε χαρακτηρίζοντας «ηλίθιους» αυτούς που αποφάσισαν να μην τον καλέσουν.

Με την αποστασιοποίηση του κ. Παπανδρέου και τον αποκλεισμό του κ.Πάγκαλου φαίνεται ότι ξεκίνησαν οι τριγμοί στο συνεργατικό πολιτικό σχήμα της «Ελιάς» προτού καλά-καλά σχηματοποιηθεί η οργάνωση...

Κλείσιμο
Ο κ. Παπανδρέου έκανε ξεκάθαρο κάλεσμα σε όλα τα στελέχη που αυτοχαρακτηρίζονται παπανδρεϊκοί, τους «αγωνιστές» που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις, όπως τους χαρακτήρισε, να είναι έτοιμοι για να προχωρήσουν στην επαναδημιουργία της δημοκρατικής παράταξης. Το γεγονός ότι όλοι οι ευνοούμενοί του και όλοι οι λεγόμενοι κηπουροί έχουν αποστασιοποιηθεί από το σημερινό ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι κάτι είναι στα σκαριά. Υπουργός των κυβερνήσεων του με τον οποίο συνομίλησε το protothema.gr δήλωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Το ίδιο πρόσωπο υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ελέγχει περίπου 16 βουλευτές από το σύνολο της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ.

Με τη χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Παπανδρέου σχεδόν προαναγγέλει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, κάτι που είχε αποκαλύψει ήδη από τον Ιούνιο το Θέμα.

Οπως γράφαμε τότε, ο Γ. Παπανδρέου προετοίμαζε την ολική επαναφορά του στην πολιτική σκηνή με ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, προσδοκώντας να εκφράσει την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Συνομιλητές του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχαν προαναγγείλει την εντονότερη δραστηριοποίησή του στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα επισημαίνοντας ότι ο κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει να είναι παρών με τις ιδέες και τις πολιτικές του.

Όπως τόνιζαν, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα εξακολουθήσει να εκφράζει τις ιδέες του οι οποίες -για τους συνοδοιπόρους του- συμπυκνώνουν την προοδευτική μεταρρυθμιστική ατζέντα που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα.

Πάγκαλος: «Ηλίθιοι» όσοι με απέκλεισαν από τη συνδιάσκεψη της «Ελιάς»

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν πήγε ο κ. Παπανδρέου, μπορώ να σας πω γιατί δεν πήγα εγώ: Δεν με κάλεσαν και θεωρώ ότι με απέκλεισαν για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν γνωρίζω», δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Θέλω να επισημάνω πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να μη με καλέσουν, γιατί δεν είναι δυνατόν να με ξέχασαν. Γιατί αν με καλούσαν και δεν πήγαινα, θα έπρεπε να δικαιολογηθώ γιατί δεν πήγα, ενώ τώρα πρέπει να δικαιολογηθούν αυτοί που δεν με κάλεσαν», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

«Θεωρώ ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με απέκλεισε, κατόπιν αυτού είμαι εκτός Ελιάς», συμπλήρωσε.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης