Ξανά μαζί Τσίπρας - Δασκαλόπουλος: Η στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό συνεχίζεται

Ξανά μαζί Τσίπρας - Δασκαλόπουλος: Η στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό συνεχίζεται

Η αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος του ΣΕΒ «φλερτάρουν» διακρτικά εδώ και περίπου ένα χρόνο - Οι κύριοι Τσίπρας και Δασκαλόπουλος θα μιλήσουν σε εκδήλωση της ιστοσελίδας tvxs.gr


 Ξανά μαζί Τσίπρας - Δασκαλόπουλος: Η στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό συνεχίζεται
Σε εκδήλωση για την οικονομία θα μιλήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αλλά περισσότερο κι από αυτά που θα πει ενδιαφέρον έχει με ποιον θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι: Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Πρόκειται για ένα διακριτικό φλερτ, που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές, την αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση και τον θεσμικό εκπρόσωπο του «μεγάλου κεφαλαίου» εδώ και περίπου ένα χρόνο, καθώς ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε πέρσι στην πρόσκληση να παραβρεθεί στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, ενώ ο κ. Δασκαλόπουλος δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί θεσμικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως καλύτερα κι από τον παλαιό δικομματισμό.

Οι κύριοι Τσίπρας και Δασκαλόπουλος θα μιλήσουν σε εκδήλωση της ιστοσελίδας tvxs.gr με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», και συντονιστή τον Στέλιο Κούλογλου (στο Πολεμικό Μουσείο στις 6μμ)

Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της οικονομίας, επιχειρώντας ταυτόχρονα να επικεντρώσει την πολιτική αντιπαράθεση και την ατζέντα στο πεδίο αυτό και μακριά από τα εσωτερικά προβλήματα του κόμματός του με τις υποψηφιότητες για τις περιφερειακές εκλογές. Θα παρουσιάσει δε το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, που προτείνει ως εναλλακτικό δρόμο για τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννυ Ποδηματά, ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Δράση» Θόδωρος Σκυλακάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Την Παρασκευή η πολιτική γραμματεία

Στο μεταξύ και έπειτα από έντονες εσωκομματικές διεργασίες η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίστηκε για την Παρασκευή. Εκεί αναμένεται να γίνει μία ακόμη συζήτηση στο κορυφαίο συλλογικό όργανο για το θέμα της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια της Πελοποννήσου. Η αριστερή πτέρυγα επιμένει στην απόσυρση της υποψηφιότητας, όπως το έχουν ζητήσει οι τρεις μεγαλύτερες νομαρχιακές επιτροπές της περιφέρειας (Μεσσηνία, Αρκαδία και Κορινθία), καθώς και η νεολαία του κόμματος, που χαρακτήρισε τον κ. Βουδούρη «γυρολόγο».

Η ηγετική ομάδα ωστόσο δε φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει, παρά τους κινδύνους συντριβής του κ. Βουδούρη στις εκλογές του Μαΐου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης