Επιτροπή «πόθεν έσχες»: Ζήτησε όλα τα στοιχεία για τους τρεις βουλευτές από το ΥΠΟΙΚ

Επιτροπή «πόθεν έσχες»: Ζήτησε όλα τα στοιχεία για τους τρεις βουλευτές από το ΥΠΟΙΚ

Μετά από δίωρη συνεδρίαση αποφασίστηκε να συνταχθούν με την επιστολή που ήδη έχει στείλει ο κ. Γιώργος Καλαντζής προς τον ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη

Επιτροπή «πόθεν έσχες»: Ζήτησε όλα τα στοιχεία για τους τρεις βουλευτές από το ΥΠΟΙΚ
Η αδυναμία της Βουλής να ελέγχει ουσιαστικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά κατά την έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα «πόθεν έσχες» που συγκλήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα με τους 3 βουλευτές που ελέγχονται για εμβάσματα προς το εξωτερικό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Τα μέλη της επιτροπής μετά από δίωρη συνεδρίαση αποφάσισαν να συνταχθούν με την επιστολή που ήδη έχει στείλει ο κ. Γιώργος Καλαντζής προς τον ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη με την οποία του ζητά να αποσταλούν όλα τα στοιχεία που ενδεχομένως τους αφορούν.

Κλείσιμο
Η Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών συγκλήθηκε νωρίτερα εκτάκτως μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος»
για τους τρεις βουλευτές, οι οποίοι σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών αδυνατούν να δικαιολογήσουν εμβάσματα συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που έβγαλαν στο εξωτερικό κατά την κρίσιμη περίοδο 2009-2012.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προλάβει να ανταποκριθεί στην επιστολή που έστειλε εχθές ο Πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Καλαντζής προκειμένου να διαβιβάσει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Την ίδια ώρα ανώτατη κυβερνητική πηγή στο protothema.gr δηλώνει πως «η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να ερευνηθούν οι πάντες και τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι καμία υπόθεση δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι. Θα χυθεί άπλετο φως παντού. Δεν φοβόμαστε τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομιών οι βουλευτές που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό είναι οι: Βασίλης Καπερνάρος (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Βασίλης Κικίλιας (ΝΔ) και Μαρία Ρεπούση (Δημοκρατική Αριστερά) ενώ από τον πρώτο έλεγχο της λίστας των 24.710 εμβασμάτων που βγήκαν στο εξωτερικό, προκύπτει επίσης ότι την περίοδο 2009-2012 χρήματα στο εξωτερικό έβγαλαν επίσης οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης