Άγνοια Έρογλου για αναβολή επίσκεψης Ντάουνερ

Άγνοια Έρογλου για αναβολή επίσκεψης Ντάουνερ

Αν δεν παρακαθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το Κυπριακό δεν πρόκειται να λυθεί, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου

Άγνοια Έρογλου για αναβολή επίσκεψης Ντάουνερ
Δεν γνωρίζει τους λόγους της αναβολής της επίσκεψης του Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου μετά από εκδήλωση στη μνήμη του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς στην οποία παρέστη.

Ο κ. Έρογλου κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να πει αν γνωρίζει γιατί υπάρχει η 48ωρη αναβολή και απάντησε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους. Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα απευθύνει έκκληση βοήθειας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε πως πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες και δεν μπορεί να ξέρει αν είναι σωστές ή όχι. Δεν έχει φτάσει κοντά του καμιά πληροφόρηση προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ως προς το κοινό ανακοινωθέν, ο κ. Έρογλου είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε το κείμενο στις 14 Δεκεμβρίου. «Αλλά όπως βλέπετε θέλει να συνεχίσει να παίζει αυτό το παιχνίδι της (κοινής) δήλωσης. Στην τελευταία επιστολή που έστειλε (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) στον Μπαν Γκι μουν κάνει αναφορά σε σύντομη δήλωση. Είπε σύντομη δήλωση αλλά και πάλι σκέφτονται να ετοιμάσουν ένα κείμενο που θα λαμβάνει υπόψην κάποιες αποφάσεις του ΟΗΕ που είναι υπέρ των δικών τους συμφερόντων. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από χάσιμο χρόνου. Γιατί αν δεν παρακαθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Κυπριακό δεν πρόκειται να λυθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης