Καμία πρόοδος με την Τρόικα για τους πλειστηριασμούς

Καμία πρόοδος με την Τρόικα για τους πλειστηριασμούς

Τι ειπώθηκε για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς - Τι ζητούν οι ελεγκτές, τι αντιπροτείνουν Στουρνάρας, Χατζηδάκης και Αθανασίου

Καμία πρόοδος με την Τρόικα για τους πλειστηριασμούς
Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας όσων έχουν τα δάνεια τους στο «κόκκινο» (εκπρόθεσμες οφειλές) ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης της Τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων, χωρίς να υπάρξει κάποια τελική απόφαση.

Κλείσιμο
Ο Κωστής Χατζηδάκης αντιτάχθηκε στο να καταργηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και να βγαίνει σε πλειστηριασμό. «Το μέτρο αυτό σε κάθε περίπτωση χρειάζεται τουλάχιστον ένα μεταβατικό στάδιο» προσέθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου, αφού συντάχθηκε με τις θέσεις του κ. Χατζηδάκη, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένας «κώδικας«, όπως τον χαρακτήρισε, έτσι ώστε να εξετάζεται αν ο δανειολήπτης που είναι στο «κόκκινο», έχει πράγματι οικονομική αδυναμία ή εκμεταλλεύεται την οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας και προφασίζεται ότι έχει αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών του υποχρεώσεων.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται η κατάσταση αυτή και τα «κόκκινα» δάνεια συνεχώς να αυξάνονται, χωρίς να υπάρχει κάποια λύση.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι στα δικαστήρια (Ειρηνοδικεία) στοιβάζονται πλέον οι αιτήσεις για υπαγωγή των δανειοληπτών στο «νόμο Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ οι αιτήσεις θα εκδικαστούν μετά από αρκετά χρόνια.

Προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα δικαστήρια από τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο κ. Αθανασίου πρότεινε, ως λύση, να νομοθετηθεί η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να «μεταφέρουν» την υπόθεσή τους (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) από τα δικαστήρια στην υποχρεωτική διαμεσολάβηση.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών, προς όφελος των δανειοληπτών και να υπάρξει προστασία από τα λεγόμενα «κοράκια», που λυμαίνονται το χώρο των πλειστηριασμών, «αγοράζοντας» ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης