Βουλευτές ΝΔ: Πιο δίκαιος, αντικειμενικός και ρεαλιστικός ο νέος φόρος ακινήτων

Βουλευτές ΝΔ: Πιο δίκαιος, αντικειμενικός και ρεαλιστικός ο νέος φόρος ακινήτων

Αν και ασκούσαν σκληρή κριτική για τις προωθούμενες διατάξεις, κατέληξαν τελικά στην άποψη ότι το σχέδιο του υπ. Οικονομικών οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας

Βουλευτές ΝΔ: Πιο δίκαιος, αντικειμενικός και ρεαλιστικός ο νέος φόρος ακινήτων
Το δικό τους μερίδιο στην αναμόρφωση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο ακίνητης περιουσίας διεκδικούν οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι την προηγούμενη περίοδο ασκούσαν σκληρή κριτική για τις προωθούμενες διατάξεις με αποκορύφωμα την επεισοδιακή συνεδρίαση 80 βουλευτών με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

Οι ριζικές αλλαγές όμως τις οποίες φαίνεται ότι πραγματοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών κάμπτει τις όποιες διαφωνίες.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές μέσω του γραμματέα τους Θανάση Μπούρα ανακοινώνουν ότι «οι βουλευτές της ΝΔ που είναι μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων σε διευρυμένη συνεδρίαση συζήτησαν σήμερα τη νέα πρόταση για το φόρο ακινήτων.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι το νέο σχέδιο ενσωματώνει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων που υπέβαλλαν οι βουλευτές της ΝΔ και οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Ένα σύστημα πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό, πιο αναλογικό, πιο προοδευτικό και πιο ρεαλιστικό. Οι βουλευτές της ΝΔ θα συνεχίσουν να συμμετέχουν ουσιαστικά στην περαιτέρω επεξεργασία και ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης