Μπροστά o ΣΥΡΙΖΑ και ο Σαμαράς, διψήφια ξανά η Χρυσή Αυγή

Μπροστά o ΣΥΡΙΖΑ και ο Σαμαράς, διψήφια ξανά η Χρυσή Αυγή

Δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Ποντίκι» διαλύει τη διοχετευμένη φημολογία περί ανατροπής του πολιτικού σκηνικού. Στη μισή μονάδα το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της ΝΔ, από 1% που ήταν πριν από ένα μήνα.

Μπροστά o ΣΥΡΙΖΑ και ο Σαμαράς, διψήφια ξανά η Χρυσή Αυγή
Τη διοχετευμένη φημολογία των τελευταίων ημερών που ήθελε να επέρχεται ανατροπή του πολιτικού σκηνικού μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καταρρίπτει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ποντίκι».
   
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρία Pulse RC, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μεν, στην πρόθεση ψήφου, προβάδισμα μισής εκατοστιαίας μονάδας έναντι της Ν.Δ., ωστόσο, σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρίας που έγινε τον προηγούμενο μήνα, το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα αυξάνει κατά ο,5% τη δύναμή του, την ίδια ώρα που παραμένει αμετάβλητη η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κλείσιμο
Επίσης,  στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, αν και ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει έδαφος, όπως σημειώνεται στην προαναγγελία της εφημερίδας.
   
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, πάντως, της έρευνας είναι η δημοσκοπική ανάκαμψη που παρατηρείται στη δύναμη της Χρυσής Αυγής, η οποία, μετά τις τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις κατά των μελών της στο Νέο Ηράκλειο, επιστρέφει σε διψήφια ποσοστά.
   
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22%, έναντι 21,55 τη ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή, παραμένοντας σταθερά τρίτη, ανεβαίνει στο 10,5% (από 9,5% τον προηγούμενο μήνα). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ που παραμένει στο 6,5%, το ΚΚΕ με 5% (από 5,5%), οι ΑΝΕΛ που σταθεροποιούνται στο 4,5%, όπως και η ΔΗΜΑΡ στο 3%. Στο 7,5% ανέρχονται όσοι δηλώνουν προτίμηση σε άλλο κόμμα, ενώ στο 10,5% υπολογίζονται όσοι προτιμούν το λευκό ή την αποχή και στο 9% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι και όσοι δεν απάντησαν στην έρευνα.
   
Στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου, χωρίς τα λευκά και την αποχή, οι αναλυτές της εταιρίας υπολογίζουν τις δυνάμεις των κομμάτων ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, ΝΔ 24%, Χ.Α. 11,5%, ΠΑΣΟΚ 7,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝΕΛ. 5%, ΔΗΜΑΡ 3,5%, άλλο κόμμα 8,5% και αναποφάσιστοι 10%.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι μόνες διαφοροποιήσεις που υπάρχουν είναι η υποχώρηση των αναποφάσιστοι κατά μια μονάδα που είναι όση είναι και η αύξηση της Χρυσής Αυγής, ενώ η μισή εκατοστιαία της ανόδου της ΝΔ αντιστοιχίζεται με την υποχώρηση του ΚΚΕ και όλες οι άλλες επιδόσεις παραμένουν αμετάβλητες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης