ΠΑΣΟΚ: Να ξαναβρούμε τους ψηφοφόρους μας

ΠΑΣΟΚ: Να ξαναβρούμε τους ψηφοφόρους μας

Πολλοί βουλευτές ζήτησαν να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του κόμματος, σε σχέση με αυτόν της Νέας Δημοκρατίας - Σκλήρη η στάση της Τζάκρη για την συγκυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Να ξαναβρούμε τους ψηφοφόρους μας
Την ανάγκη να υπάρξει επαναπροσέγγιση με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν οι βουλευτές του κόμματος κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή.

Επίσης, στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι σε αυτή την φάση των διαπραγματεύσεων είναι αρνητικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει συνομιλητής από την Γερμανία, καθώς δεν έχει σχηματιστεί ακόμα κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εκλογές.  

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, όταν πήραν το λόγο οι βουλευτές, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε να ξεκαθαριστεί ποια μέτρα μπορούν να γίνουν αποδεκτά  και κάλεσε τους συναδέλφους του σε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του κόμματος, σε σχέση με αυτόν της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Ντόλιος παίρνοντας τον λόγο είπε πως ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συντάξει την Κεντροαριστερά, παράλληλα συμπράττει με την Νέα Δημοκρατία και ενσωματώνεται σε αυτήν. Ο ίδιος βουλευτής υπογράμμισε πως το μνημόνιο έχει πολλές σκοτεινές περιοχές και άλυτες εξισώσεις, όπως το ασφαλιστικό, όμως, πρόσθεσε, πως αν η χώρα απομακρυνόταν από αυτό θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία.

Ο κ. Δριβελέγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, αφού, όπως είπε, συμπεριλαμβάνει και εκφράζει τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας την άποψη ότι η προγραμματική συμφωνία προαναγγέλλει και εκλογική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία, είπε ότι σύμφωνα συμβίωσης δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά μόνο στην Αμερική.

Πιο «σκληρή» ήταν η στάση της κυρίας Τζάκρη απέναντι στην κυβέρνηση. Η βουλευτής υπογράμμισε ότι δεν έχει νόημα να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ σε μια κυβερνητική συνεργασία, όταν δεν μπορεί να επιβάλλει την ατζέντα και να δώσει τον τόνο στις διαπραγματεύσεις και κατέληξε λέγοντας πως οι πολίτες προτιμούν κόμματα που επιβάλλουν την ατζέντα. Η κυρία Τζάκρη επιτέθηκε επίσης προσωπικά στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και δήλωσε ότι ούτε η πολιτική του καλού παιδιού που είχε, ούτε η «ψευτοσύγκρουση» με την Τρόικα μπορεί να έχουν αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης