Αναστασιάδης: Οι Ρώσοι δεν μας πρόδωσαν - Θα αποζημιωθούν για το «κούρεμα»

Αναστασιάδης: Οι Ρώσοι δεν μας πρόδωσαν - Θα αποζημιωθούν για το «κούρεμα»

Ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι θα δημιουργηθεί ειδικό ταμείο για την αποζημίωση των Ρώσων που έχασαν τα λεφτά τους, με πόρους που θα προέλθουν και από το φυσικό αέριο

Αναστασιάδης: Οι Ρώσοι δεν μας πρόδωσαν - Θα αποζημιωθούν για το «κούρεμα»
Τρόπους αποζημίωσης των Ρώσων που έχασαν τα λεφτά τους από το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο εξετάζει η Λευκωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, ο κ. Αναστασιάδης έκανε γνωστό ότι, για το σκοπό αυτό, θα δημιουργηθεί ειδικό ταμείο, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία και θα χρησιμοποιηθούν και έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου.

Κλείσιμο
Ο κ. Αναστασιάδης στη συνέντευξή του αναγνωρίζει πως επηρεάστηκαν πολλοί Ρώσοι από τις αποφάσεις του Eurogroup τον περασμένο Μάρτιο, αλλά οι Ρώσοι δεν πρόδωσαν την Κύπρο.

«Οι φίλοι μας έχουν παραμείνει φίλοι μας» ανέφερε.

Είπε ακόμη πως εκτιμάται πολύ η στάση των Ρώσων στην Κύπρο και πρόσθεσε πως η Κύπρος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να ξεπεράσει τις αρνητικές συνέπειες των αποφάσεων του Μαρτίου.

Eξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα της Συρίας, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η πρωτοβουλία της Ρωσίας να τεθούν τα χημικά όπλα στη Συρία υπό διεθνή έλεγχο, θα βοηθήσει να αποφευχθεί μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης