Βενιζέλος: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων

Βενιζέλος: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων

Πραγματοποίησε διμερείς επαφές στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας η σημερινή
Βενιζέλος: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων
Στις εργασίες του χθεσινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και στις διμερείς επαφές που πραγματοποίησε, με την ευκαιρία αυτή στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν το μεσανατολικό, κάνοντας και τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό ομόλογό τους Τζον Κέρι, ενώ έλαβαν μια «πολύ σημαντική», όπως την χαρακτήρισε, απόφαση για τον Λίβανο και την ανάγκη διατήρησης της επαφής με όλες τις δυνάμεις της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη «ολοκλήρωσης της μετάβασης στη δημοκρατία» στον Λίβανο.

Κλείσιμο
Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε επίσης με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν και συζήτησαν την ανάπτυξη μιας στρατηγικής-πολιτικής σχέσης μεταξύ Αθήνας και Μπακού, που έφερε πολύ κοντά το σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Η σχέση αυτή μπορεί να περιλάβει την ενεργειακή πολιτική και επενδυτικά σχέδια.

Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Αθήνας προς την ευρωατλαντική πορεία της πΓΔΜ, με την προϋπόθεση ότι θα στηρίζεται σε μια υγιή και καθαρή βάση προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών.

Τέλος, αναφερόμενος στον απερχόμενο Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο, με τον οποίο συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως εξαιρετικά επιτυχή τη θητεία του, τονίζοντας ότι καταξίωσε τον θεσμό και τίμησε τη χώρα. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην προηγούμενη θητεία του κ. Διαμαντούρου ως πρώτου Συνήγορου του Πολίτη στην Ελλάδα και στο πώς υπηρέτησε εκεί έναν από τους ανεξάρτητους θεσμούς που συνιστούν τη βάση της ελληνικής έννομης τάξης, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας αυτών των θεσμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης