Βιβλίο και παιδί: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Πατάκη

Βιβλίο και παιδί: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Πατάκη

Ομορφες ιστορίες για παιδιά

Βιβλίο και παιδί: Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Πατάκη
Πριγκίπισσα Αθηνά - Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα;
Συγγραφέας: Στέλλα Κασδαγλη
Εικονογράφηση: Τόμεκ Γιοβανης
Κλείσιμο

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα;» η Αθηνά, παρέα με τον αγαπημένο της παπαγάλο Παρρότο, βαριέται να πριγκιπίζει, να πριγκιπεύει και να πριγκιπάρει και ξεκινάει ένα ασυνήθιστο ταξίδι για να ανακαλύψει τι ενδιαφέρον έχουν βρει να κάνουν οι άλλες πριγκίπισσες των παραμυθιών. Όταν όμως η παραμυθομηχανή της χαλάει, η Αθηνά βρίσκεται να ταξιδεύει στον πραγματικό κόσμο, να γνωρίζει αληθινές, σπουδαίες γυναίκες και να ανακαλύπτει το μυστικό που θα δώσει πραγματικό νόημα στην κάθε της ημέρα.

Σε μια εποχή που τα πρότυπα για αγόρια και κορίτσια γίνονται συχνά τοξικά, διαιωνίζουν τα στερεότυπα και τις ανισότητες, εγκλωβίζουν τα παιδιά σε μη ρεαλιστικούς ρόλους και προσδοκίες για την εμφάνιση, τις σχέσεις ή τη θέση τους στη ζωή, μια νέα ηρωίδα έρχεται για να ταράξει τα νερά και να θυμίσει σε αγόρια, κορίτσια αλλά και γονείς πόσο απελευθερωτικό είναι να είσαι ο εαυτός σου.
 
Τα θέλω όλα δικά μου
Συγγραφέας: Φαμπρίτσιο Σίλεϊ
Εικονογράφηση: Αντριάνο Γκον
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση


Ο κύριος και η κυρία Σµιρθ έχουν κάνει τα πάντα για να εµπνεύσουν στον Πρώτο, τον γιο τους, τις πραγµατικές αξίες της ζωής: την απληστία και τον εγωισµό. Άλλωστε, γι’ αυτό τον έφεραν στον κόσµο: για να γίνει αντάξιος διάδοχός τους. Μόνο που ο Πρώτος αποδεικνύεται πραγµατική συµφορά. Χαρίζει λεφτά στον κόσµο, καλεί τους άστεγους της περιοχής στο πάρτι του, ξεσκεπάζει κοµπίνες! Με λίγα λόγια, είναι ένα καλό παιδί, ή µάλλον όχι, είναι το πιο καλοσυνάτο παιδί! Πώς θα τον φέρουν όµως οι γονείς του στον σωστό δρόµο; Χρειάζεται το κατάλληλο σχολείο, µε έναν αυταρχικό διευθυντή, στριµµένους δασκάλους και απαίσιους συµµαθητές για πρότυπο. Μα καλά, υπάρχει τέτοιο σχολείο; Και βέβαια: η Ακαδηµία Όλα-∆ικά-Μου. 

Ο Φαμπρίτσιο Σιλεϊ είναι συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων, καθώς και κοινωνιολόγος, ωστόσο ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως «ερευνητής μύθων και ανθρώπινων ιστοριών». Τα βιβλία του έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία κι έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Άντερσεν Καλύτερου Συγγραφέα.
 
Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί

Συγγραφέας: Ingrid Chabbert
Εικονογράφηση: Raul Nieto Guridi
Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη

Τη μέρα που άρχισα το σχολείο
ερωτεύτηκα για πρώτη φορά.
Κι αφού εκείνη αγαπούσε τα πουλιά,
μεταμορφώθηκα σε πουλί.
Κι ας ήταν δύσκολο να παίζω μπάλα
και να σκαρφαλώνω στα δέντρα.
Κι ας γελούσαν μαζί μου.
Εγώ ήθελα να είμαι ένα από τα πουλιά
που αγαπούσε.


Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης που μας μεταμορφώνει και μας
απελευθερώνει.
 
Λιβερίνος και Ρικάρντα
Συγγραφέας: Αγαθη Δημητρούκα
Εικονογράφηση: Ιφιγένεια Καμπέρη
Μια γλυκιά ιστορία αγάπης
µε υπέροχη εικονογράφηση,
που λειτουργεί µυητικά για τα παιδιά και ευφραντικά για τους µεγάλους.


«Για να σε βρω, γιγάντισσα, τη γη με δάκρυ ράντισα» εξομολογείται στη Ρικάρντα ένα ξωτικό μικρό, μικρούλικο και μικροτοσοδούλικο, ο Λιβερίνος. Κι ο έρωτας, απρόσμενος κι αληθινός, καταργεί σιγά σιγά τις αντιθέσεις, ενώνει ζωές και όνειρα, ώσπου η Ρικάρντα, ίση προς ίσον πια, τραγουδάει: «Γλυκέ μου Λιβερίνε μου, φιλιά κι αγάπη δίνε μου!».

Μια γλυκιά ιστορία αγάπης με υπέροχη εικονογράφηση, που λειτουργεί μυητικά για τα παιδιά και ευφραντικά για τους μεγάλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης