Μπορώ να καθορίσω το φύλο του μωρού μου με τρόπο φυσικό;

Μπορώ να καθορίσω το φύλο του μωρού μου με τρόπο φυσικό;

Τι λένε οι μελέτες

Μπορώ να καθορίσω το φύλο του μωρού μου με τρόπο φυσικό;
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η φύση «ξέρει καλύτερα». Εμείς, απλώς, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων και πιο έγκυρων ερευνών για καθορισμό του φύλου με φυσικό τρόπο, αν θέλεις να …ρίξεις μια ματιά!

«Γερό να ‘ναι και ό,τι  να’ ναι!» . Η  υγεία του παιδιού είναι αναμφισβήτητα το μόνο που τελικά απασχολεί τους μέλλοντες γονείς. Μην αισθάνεσαι, όμως, τύψεις, αν ενδόμυχα έχεις μια μικρή προτίμηση για το φύλο του παιδιού, αφού περίπου το 85% εκείνων που περιμένουν παιδί έχουν μια κρυφή επιθυμία, ιδιαίτερα αν έχουν, ήδη, αποκτήσει ένα αγοράκι ή κοριτσάκι. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν φυσικοί τρόποι σύλληψης του επιθυμητού φύλου:

Κλείσιμο
•  Το φύλο του παιδιού μπορεί να εξαρτηθεί από την ημέρα της σύλληψης
Τη στιγμή της γονιμοποίησης, το φύλο του παιδιού καθορίζεται από ένα χρωμόσωμα, Υ για τα αγόρια και Χ για τα κορίτσια. Ο  γενετικός κώδικας της μητέρας συνεισφέρει πάντα με ένα χρωμόσωμα Χ , το σπερματοζωάριο, όμως,  μπορεί να είναι είτε Χ  (τότε, ΧΧ= κορίτσι ) είτε Υ (δηλαδή ΧΥ= αγόρι).

Έρευνες υποστηρίζουν πως τα σπερματοζωάρια Υ  (αγόρι) είναι πιο γρήγορα, ενώ τα σπερματοζωάρια Χ (κορίτσι) είναι πιο ανθεκτικά. Συνεπώς, αν υπάρξει σεξουαλική επαφή την ημέρα της ωορρηξίας είναι πιο πιθανό να συλλάβεις αγόρι, γιατί τα σπερματοζωάρια Υ θα φτάσουν πιο γρήγορα και θα γονιμοποιήσουν το ωάριο. Αν, όμως,  η επαφή γίνει μια- δυο ημέρες πριν την ωορρηξία έχεις περισσότερες πιθανότητες να συλλάβεις κορίτσι.  Επίσης, αν με τον σύντροφό σου απέχετε από το σεξ για κάποιες ημέρες, το σπέρμα δυναμώνει και αυξάνεται  η πιθανότητα  να κάνεις αγόρι. Αντίθετα, η καθημερινή επαφή με προφυλακτικό, μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων προς όφελος των Χ (αυξάνει, δηλαδή, τις πιθανότητες για κορίτσι).

•  Η στάση τη στιγμή της επαφής και το κολπικό pH παίζουν ρόλο στον καθορισμό του φύλου
Το pH του κόλπου επηρεάζει τη γονιμοποίηση, και κατ’ επέκταση τον καθορισμό του φύλου. Το αλκαλικό pH ευνοεί τα σπερματοζωάρια Υ, συνεπώς, οι πιθανότητες για τη σύλληψη αγοριού είναι περισσότερες όταν η γυναίκα έχει οργασμό και ευνοεί όποια στάση εναποθέτει το σπέρμα κοντά στην είσοδο του τραχήλου. Αντιθέτως, το όξινο pΗ ευνοεί τα σπερματοζωάρια Χ.  Για τον λόγο αυτό, η ιεραποστολική στάση ευνοεί τη σύλληψη κοριτσιού γιατί εναποτεθεί το σπέρμα στο βάθος του κόλπου, πιο μακριά από τον τράχηλο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.faysbook.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης