Ακυρώθηκε η ομιλία του «Λύκου της Wall Street» στην Αθήνα

Ακυρώθηκε η ομιλία του «Λύκου της Wall Street» στην Αθήνα

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και η ιστοσελίδα με το παγκόσμιο τουρ του Τζόρνατν Μπέλφορτ έχει «πέσει» ενώ στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει ότι θα μιλήσει την 1η Δεκεμβρίου στο Όσλο 


Ακυρώθηκε η ομιλία του «Λύκου της Wall Street» στην Αθήνα
Χωρίς κάποια σοβαρή δικαιολογία ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, γνωστός ως ο «Λύκος της Wall Street» ανέβαλε την προγραμματισμένη, για τις 4 Δεκεμβρίου, ομιλία του στην Αθήνα αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» διοργανωτές και όλους εκείνους που είχαν πληρώσει για να δουν από κοντά τον άνθρωπο που τη δεκαετία του 1990 δήλωνε: «Το όνομά μου είναι Τζόρνταν Μπέλφορτ. Όταν έκλεισα τα 26 έβγαζα 49 εκατομμύρια δολάρια και με τσάντιζε πραγματικά γιατί ήταν κάτι λιγότερο από  1 εκατομμύριο την εβδομάδα». Μια ομολογουμένως ξιπασμένη δήλωση αλλά σε εκείνη τη δεκαετία τίποτε δεν φαινόταν αλαζονικό στα golden boys της Wall Street που κυκλοφορούσαν μονίμως με λευκές από την κόκα μύτες, ό,τι δηλαδή απέμενε από την προηγούμενη άγρια νύχτα στην υγειά των κορόιδων επενδυτών. 

Νύχτες κραιπάλης συντροφιά με πόρνες πολυτελείας πρόθυμες να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε φαντασίωση ή οποιοδήποτε παράλογο αίτημα όπως το να στηθούν στα τέσσερα μετατρέποντας το κορμί τους σε σκαμνί-καθρέπτη που πάνω στα γυμνά οπίσθιά τους στρώνονταν φαρδιά κορδόνια κοκαΐνης. 

Κλείσιμο
Αυτήν την εποχή ήθελε να διδάξει ο Τζόρνατν Μπέλφορτ σε όσους πλήρωσαν από 80 έως 1.000 ευρώ αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους η ομιλία του ακυρώθηκε. 



Ο πρώην κατάδικος το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με χρηματιστηριακά σκάνδαλα, ασύστολες σπατάλες, σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών, παρουσιάζει ανά τον κόσμο την τεχνική του straight Line που δίνει τη δυνατότητα στο πιστό επιχειρηματικό κοινό- συνήθως άνδρες μεταξύ 25 και 45) να δημιουργήσει πλούτο, αφθονία και επιχειρηματική επιτυχία, χωρίς ηθικές παρεκκλίσεις. 

Οι διοργανωτές με δελτίο τύπου ανακοίνωσαν ότι: «Η διοργανώτρια εταιρεία της εκδήλωσης «JORDAN BELFORT LIVE IN ATHENS», ECONOMIST HELLAS S.A., είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως η ομιλία του διάσημου Αμερικάνου motivational speaker ακυρώνεται. Η ακύρωση οφείλεται σε έκτακτες αλλαγές στον προγραμματισμό του κυρίου Belfort και η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη. Η ακριβής διαδικασία επιστροφής χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων για το event θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες». 

Ήδη οι διοργανωτές ετοιμάζουν πλάνο σύμφωνα με το οποίο οι κάτοχοι εισιτηρίων θα αποζημιωθούν σύμφωνα με το χρόνο κατά τον οποίο είχαν κλείσει θέση στην ομιλία του Τζόρνταν Μπέλφορτ. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και η ιστοσελίδα με το παγκόσμιο τουρ του Τζόρνατν Μπέλφορτ έχει «πέσει» ενώ στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει ότι θα μιλήσει την 1η Δεκεμβρίου στο Όσλο ενώ στις 16 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στο Κάιρο. 

Η ζωή του Τζόρνταν Μπέλφορτ 

Η περίπτωση του Τζόρνταν Μπέλφορτ ιντρίγκαρε τον δαιμόνιο σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε και έκανε τη ζωή του ταινία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του ως «απατεώνας ολκής». 


Ωστόσο η ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορτ που γεννήθηκε το 1962, στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης από γονείς λογιστές είναι από μόνο του θέμα διαλέξεων. 

Αν και μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις, τα λεφτά δεν αρκούσαν για τα μεγάλα όνειρα του μικρού Τζόρνταν που μπήκε πρώιμα στο κυνήγι του δολαρίου ή μάλλον του γεμάτου χρηματοκιβωτίου. Μαζί με τον παιδικό του φίλο Έλιοτ λίγο πριν το κολέγιο ξεκίνησαν να πουλούν πάγο σε παραλίες κερδίζοντας τα πρώτα 20.000 δολάρια.  Με τα χρήματα αυτά πήγε στην οδοντιατρική σχολή του πανεπιστήμιου Μέριλαντ, την παλαιότερη οδοντιατρική σχολή των ΗΠΑ.

Πτυχίο δεν πήρε ποτέ και αυτό οφείλεται στον κοσμήτορα της σχολής που αποθάρρυνε τον Μπέλφορντ από τις πρώτες ημέρες κιόλας λέγοντάς του ότι: «Η χρυσή εποχή της οδοντιατρικής έχει τελειώσει, αν είστε εδώ απλά επειδή ψάχνετε να κάνετε πολλά χρήματα, είστε σε λάθος μέρος». 

Ο Τζόρνταν Μπέλφορντ άφησε την οδοντιατρική και στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ξεκίνησε μια δική του εταιρεία με την οποία πουλούσε κρέατα και θαλασσινά από πόρτα σε πόρτα στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. 

Η επιχείρηση απέτυχε και μέσω ενός φίλου του πήγε ως ασκούμενος χρηματιστής στην εταιρεία Rothschild. Αφού κατάφερε να πάρει την απαιτούμενη άδεια, απολύθηκε λίγο μετά όταν έτυχε η «Μαύρη Δευτέρα» του 1987 για τη χρηματιστηριακή αγορά.  

Στην πρώτη αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ο Λύκος της Wall Street» στην οποία βασίστηκε και το σενάριο του Μάρτιν Σκορσέζε, ο Τζόρνταν Μπέλφορντ αφηγείται πώς κατάφερε από το μηδέν να φθάσει στο άπειρο του κέρδους χάρη στην εξυπνάδα, τον κυνισμό και την απληστία του. 

Αναφέρει πως η απληστία του για το χρήμα τον οδήγησαν στα ναρκωτικά, το κυνικό σεξ, στα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, στις επαύλεις, στα πανάκριβα ρολόγια και στην θαλαμηγό του, την οποία βούλιαξε για να εισπράξει την αποζημίωση.  

Χώρισε την πρώτη του γυναίκα για να παντρευτεί μια Βρετανίδα καλλονή με την οποία αργότερα απέκτησε δυο παιδιά. 

Ο Τζόρνταν Μπέλφορντ ήθελε να έχει τα πάντα, ήθελε να κάνει τα πάντα και θυσίαζε τα πάντα για να τα αποκτήσει. Η προσωπική του ηθική χάθηκε μέσα στα 100δόλαρα που ήθελε να κερδίζει με μανία και δεν υπολόγιζε τίποτα μπροστά σε αυτά. 

Τη δεκαετία του 1990 δημιουργεί την χρηματιστηριακή Stratton Oakmont και κερδίζει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, κατόρθωμα που του δίνει και το όνομα «ο Λύκος της Wall Street». Πρωτού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το FBI  ξεκινήσουν έρευνα για τον τρόπο που χειραγωγούσε τις μετοχές απασχολούσε περισσότερους από 1000 χρηματιστές. Όπως αναφέρει στο πρώτο του βιβλίο η τηλεφωνήτρια της εταιρείας έβγαζε 100.000 δολάρια την ημέρα παίζοντας μετοχές. Ο ίδιος έβγαζε 20 εκατομμύρια το χρόνο! 

Οι προγραμματισμένες του ομιλίες 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης