Ο Jeremy Irons στην Αθήνα λόγω Σαίξπηρ και Ελισάβετ

Ο Jeremy Irons στην Αθήνα λόγω Σαίξπηρ και Ελισάβετ

Απήγγειλε σονέτο για τα 400 χρόνια Σαίξπηρ και έκοψε την τούρτα για τα 90ά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Jeremy Irons στην Αθήνα λόγω Σαίξπηρ και Ελισάβετ
Στον πανέμορφο κήπο της βρετανικής πρεσβείας, πραγματοποιήθηκε μία λαμπερή γιορτή με διπλή αφορμή: για τα 90ά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ και τη συμπλήρωση των 400 ετών από τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ο Jeremy Irons, ο Άγγλος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, ήταν ο επίσημος καλεσμένος του Βρετανού πρέσβη, John Kittmer.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τόσο τον κήπο, όσο και τους εσωτερικούς χώρους της πρεσβείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τα κοστούμια του Εθνικού θεάτρου που φυλάσσονται στους χώρους της πρεσβείας.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός έκοψε μία εντυπωσιακή τριώροφη τούρτα με ζαχαρωτά λουλούδια για τα γενέθλια της βασίλισσας, μαζί με τη βοήθεια του Στέλιου Παρλιάρου, που την δημιούργησε την εντυπωσιακή γενέθλια τούρτα για την λαμπερή δεξιώση.

Στη συνέχεια, σήκωσε το ποτήρι του και μαζί με τον πρέσβη και τους υπόλοιπους καλεσμένους, έκανε μία πρόποση εις υγείαν της βασίλισσας.

Όταν ανέβηκε στο βήμα, απήγγειλε ένα από τα πιο δημοφιλή σονέτα του Σαίξπηρ, το σονέτο 18 του Σαίξπηρ Shall, ενώ κλείνοντας ερμήνευσε ένα απόσπασμα από τον «Ερρίκο Ε’».

Άλλωστε, είναι γνωστή η αγάπη που τρέφει ο Jeremy Irons,στον Άγγλο δραματουργό, από τα χρόνια των σπουδών του ακόμα. Μάλιστα στο ντεμπούτο του στο θέατρο, το 1969,  υποδύθηκε τον Φλόριζελ στο έργο του Σαίξπηρ «Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι».

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης