Μαγεία από την αιγαιοπελαγίτικη ρούμπα του Βαγγέλη Γερμανού

Μαγεία από την αιγαιοπελαγίτικη ρούμπα του Βαγγέλη Γερμανού

«Η ρούμπα είναι η μοντέρνα εκδοχή του φλαμένγκο, έτσι παίζουν τώρα οι σπανιόλοι» εξήγησε ο τραγουδοποιός μετά τα τρία τραγούδια που ερμήνευσε στο πλατό του ΌΛΑ Πρώτη Φορά

Μαγεία από την αιγαιοπελαγίτικη ρούμπα του Βαγγέλη Γερμανού
Μια μοναδική παράσταση έδωσε στο πλατό της εκπομπής ΌΛΑ Πρώτη Φορά ο Βαγγέλης Γερμανός παρουσιάζοντας με τη βοήθεια της καθηγήτριας φλαμένκο Θέτιδος Μιτσάρου τρια δικά του τραγούδια σε ρυθμούς αιγαιοπελαγίτικης ρούμπα.

«Η ρούμπα είναι η μοντέρνα εκδοχή του φλαμένγκο, έτσι παίζουν τώρα οι σπανιόλοι. Είναι ίδια με αυτή που χορεύουν στη Λήμνο και τον μπάλο στην Κρήτη» εξήγησε ο τραγουδοποιός.

Κλείσιμο
Εξηγώντας γιατί δεν παράγει κάθε χρόνο δίσκους και τραγούδια είπε ότι «με αυτόν τον τρόπο η ζωή γίνεται κουτάκια». Θυμήθηκε, μάλιστα, ένα περιστατικό με κάποιον που τον πήρε τηλέφωνο για μια συναυλία και επειδή η απάντηση του ήταν ότι «πιθανόν να έρθω», εκείνος έβγαλε μια αφίσα με τίτλο «πιθανή εμφάνιση του Βαγγέλη Γερμανού».

Ο τραγουδιστής παρουσίασε και το βίβλιο του με τίτλο Αρμενιστής το οποίο χωρίζεται σε τρία μέρη: «το πρώτο του κομμάτι είναι βασική εκπαίδευση που προτείνω εγώ σε ένα νέα συνάδελφο για να γράψει τραγούδια. Τα έζησα γι' αυτό τα γράφω. Το δεύτερο είναι όλη μου η δουλειά με τα 130 τραγούδια με παρτιτούρες. Το τρίτο κομμάτι μιλάει για το "δρόμο" των τραγουδιών».

Αποκάλυψε, τέλος, το μυστικό για να γίνει ένα τραγούδι διαχρονικό: εάν δεν θέλεις να ρουτινιάσεις με το τραγούδι, δώστου κίνηση. Προτείνω τα πράγματα να ρολάρουν, να αλλάζεις την αρμονία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης