Δημήτρης Κυρσανίδης: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής παρκούρ στο «ΟΛΑ, Πρώτη φορά»

Δημήτρης Κυρσανίδης: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής παρκούρ στο «ΟΛΑ, Πρώτη φορά»

Εξήγησε την τέχνη της... κωλοτούμπας - Πώς έλαβε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με το παρκούρ - Τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα που κατέκτησε - Δείτε την κωλοτούμπα με την οποία έκανε θεαματική είσοδο στο πλατό

Δημήτρης Κυρσανίδης: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής παρκούρ στο «ΟΛΑ, Πρώτη φορά»
Με μία ανάποδη κωλοτούμπα μπήκε στο στούντιο του «ΟΛΑ, Πρώτη φορά», ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παρκούρ, Δημήτρης Κυρσανίδης. «Θέμο δεν έχεις κάνει ποτέ κάτι τέτοιο εσύ», τόνισε η Δούκισσα Νομικού. «Πλάκα μου κάνεις; Τριάντα χρόνια δημοσιογράφος;», της απάντησε με χιούμορ, ο Θέμος Αναστασιάδης.

Για τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα που κατέκτησε, ο 20χρονος Δημήτρης είπε: «Εντάξει δύο απλά πράγματα. Κέρδισα ένα παγκόσμιο πέρυσι. Και ένα παγκόσμιο φέτος. Ναι η αλήθεια είναι ότι το parkour και το freerunning δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό είναι πολύ αναγνωρισμένο. Στην Ελλάδα είμαστε λίγο πιο πίσω», είπε ο Δημήτρης Κυρσανίδης.

Κλείσιμο


Και συνέχισε σχετικά με το άθλημα του: «Εμείς σε ταράτσες δεν πάμε! Αφού μπορούμε να πάμε στα πάρκα, με γρασίδι και άμμο, που δεν είναι επικίνδυνα, δεν πάμε σε ταράτσες!».

Έχει τραυματιστεί ποτέ; «Δόξα τω Θεώ δεν έχω πάθει τίποτα. Έχω πάθει μόνο δύο-τρία διαστρέμματα στον αστράγαλο», απάντησε ο Δημήτρης Κυρσανίδης.

«Πότε σε ''χτύπησε'' το παρκούρ», τον ρώτησε ο Θέμος Αναστασιάδης. «Μου άνοιξαν τα μάτια, όταν ήμουν δώδεκα χρονών, όταν είδα ότι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και τα σχετικά αθλήματα ήταν πολύ κλασικά για μένα. Ασχολούμουν με το παραπάνω με τα αθλήματα αυτά. Έπαιζα ποδόσφαιρο, έκανα Τάε Κβον Ντο, έκανα στίβο», απάντησε ο Δημήτρης.

«Ποιο είναι το ρεκόρ συνεχών κωλοτούμπων που θα μπορούσε να κάνει ένας άνδρας για τη Δούκισσα;», ήταν η επόμενη ερώτηση του Θέμου. «Δεν θα απαντήσω», είπε χαμογελώντας ο Δημήτρης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πού κατάγεται; «Από τον Πόντο! Είμαι Πόντιος».




Παρκούρ και γάμος
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Θέμος αναφέρθηκε στην φυσική πίστα όπου διεξάγεται το Red Bull Art Of Motion, ο μεγαλύτερος freerunning διαγωνισμός του κόσμου. «Αυτό είναι το πιο δεύτερο πιο επικίνδυνο άθλημα που γίνεται στη Σαντορίνη...», τόνισε ο Θέμος Αναστασιάδης. «Ποιο είναι το πρώτο;», τον ρώτησε η Δούκισσα. «Οι γάμοι! Αλλά είναι Κινέζοι δεν έχουν καταλάβει και πάνε και παντρεύονται...Αυτό που κάνετε εσείς είναι πιο ασφαλές! Έχεις παντρευτεί; Ε τότε τι μιλάς; Όπως δεν έχω ιδέα εγώ από παρκούρ, δεν έχεις εσύ ιδέα από κινδύνους!», είπε ο Θέμος Αναστασιάδης.

«Ασχολούμαι επαγγελματικά με το παρκούρ»
Ο Δημήτρης ήταν καλός μαθητής και πέρασε στα ΤΕΙ Οχημάτων Θεσσαλονίκης. Ωστόσο επέλεξε ασχοληθεί επαγγελματικά με το παρκούρ. «Αυτό το κάνω επαγγελματικά! Είναι αυτό που ήθελα να κάνω. Δεν ήθελα να βρω μία συνηθισμένη δουλειά. Το σώμα μπορεί να αντέξει να κάνει αυτή τη δουλειά, μέχρι τα 30 ή μέχρι τα 40. Υπάρχουν και κάποιοι που την κάνουν αυτή τη δουλειά μέχρι τα 50! Βέβαια το level δεν θα είναι το ίδιο», είπε ο Δημήτρης Κυρσανίδης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης